Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 12.
2007

Čepice aneb Pěkné vánoční svátky a mnoho úspěchů v roce 2008

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

V předvánočním čase se v našem informačním systému objevila docela malá, ale nepřehlédnutelná, čepička. Byla velmi podobná čepici, kterou nosí Santa Clausové. Protože se v našem studijním informačním systému taková ozvláštnění nevyskytují běžně, i když dříve je bylo možné vidět v designech, které si uživatelé sami vytvářeli, vyvolala čepička mezi uživateli diskusi. Čepice je ve všech designech a nedá se vypnout.

A diskuse, v níž nejlépe uživatel vyjádří svůj názor, se - jak jinak - odvíjely na diskusním fóru Informačního systému MU. Nejčastěji kladenými otázkami a názory byly "Kde jsou naše české Vánoce?", "Proč se do ISu vloudila součást výstroje amerického Santa Clause?", "Nejde o politickou agitaci?", "Kde je Ježíšek, který mi jako malému nosil dárky?", Proč mám mít symbol Vánoc v logu, když je neslavím?", "Proč zrovna červená čepice - já mám radši jako symbol Vánoc stromeček, kometu, hvězdičku, rybu nebo jablíčko, proč tam není?", "Hacknul nám někdo systém?", ...
Názory v diskusním fóru však současně vyvolaly opačné reakce uživatelů, kteří zakládali alternativní vlákna s pozitvními vyjádřeními typu "Když jsem čepičku uviděl, poprskal jsem si smíchy monitor...", "V předvánočním a zápočtovém stresu se nějaké nadlehčení opravdu šikne...", "Jen tak dál, na Velikonoce chceme pomlázku a v létě moře (nejlíp i šumící)...", "Jsem rád, že mám IS, a děkuji za něj", "Cítím se světoobčanem, tak proč ne Santa Claus" nebo "I vám pěkné Vánoce a všechno nejlepší v roce 2008", ...

Protože názory na změny v ISu, byť tato bude asi dočasnou, všechny velmi zajímají, byla za tímto účelem využita další agenda ISu elektronické volby (E-volby), kde uživatelé ISu mají možnost hlasovat, zda se jim čepička líbí anebo nelíbí. Mohou volit jednu z těchto odpovědí:

  • Líbí -- je to hravé a jednou do roka můžeme být méně seriózní
  • Nelíbí -- hučka je nevkusná a nepatří k tradičním symbolům Vánoc

Aktuální počet osob, které hlasovaly, je už přes tisíc sto uživatelů, což představuje asi tři procenta účasti ze všech uživatelů IS MU. Parametry e-voleb byly nastaveny na volbu tajnou (nezveřejňuje se hlasování jednotlivců) a celkový výsledek volby se zveřejňuje všem. Volit mohou všichni aktivní uživatelé MU. Protože volba dosud probíhá, nejsou ještě její výsledky známy. I Vy, jste-li uživatelem IS MU, se můžete zapojit do 24. 12. 2007 do elektronické ankety v IS MU -> Osobní administrativa -> E-volby a vyjádřit svůj názor na čepičku v ISu.

A jaký je vlastně záměr těch, kdo čepičku vytvořili? Chtěli odlehčující formou popřát pěkné svátky a vyvolat trochu dobrého pocitu nebo pobavení u uživatelů, vždyť IS pro většinu (i tvůrce) představuje více povinností než zábavy. A tak mějme z tohoto připomenutí blížících se Vánoc dobrý pocit, že nám ty, jinak občas strohé ISové formuláře, trochu rozjásá.

Pěkné vánoční svátky a mnoho úspěchů v roce 2008 Vývojový tým IS MU


22. prosince 2007

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Vylepšení pro učitele (Záznamník učitele, Lidé) (13. 12. 2007 05:49) | Nebezpečí číhající na uživatele IS MU (ale nejen na ně) » (22. 12. 2007 05:00)

Zatím žádné komentáře.