Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 4.
2016

Rozvrh v novém hávu

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) představuje nové agendy pro tvůrce rozvrhu a vylepšení pro studenty i učitele.

Agenda „Kopírování rozvrhu z minulých let“ umožní naplnit rozvrh pro nové období daty z minulosti. Následnou spolupráci tvůrců rozvrhu usnadní aplikace „Správa verzí rozvrhu“, kdy jednotlivé verze rozvrhu mohou sloužit při tvorbě rozvrhu pro testování různých kombinací a možných nastavení. Z takto předpřipraveného rozvrhu lze následně vytvořit ostrý rozvrh v IS MU.

Nová grafická aplikace pro zpracování a úpravy rozvrhu umožňuje tvůrci rozvrhu jednoduše přesouvat rozvrhové buňky a vytvářet tak rozvrh. Barvy odpovídají tomu, zda je předmět vyučován pravidelně každý týden, pouze jednou za dva týdny nebo zda výuka předmětu proběhne jen v konkrétním dni v semestru.

Obr. 1: Zobrazení rozvrhu v grafické aplikaci.

Podbarvení aktuálního dne v rozvrhu může pomoci studentům a učitelům při vyhledávání konkrétní informace. Pokud výuka neprobíhá pravidelně, ale v tzv. výukových blocích, lze ji nově zobrazit pro celý semestr po jednotlivých týdnech výuky. Zvolené nastavení si aplikace pamatuje, takže při dalším zobrazení rozvrhu už není nutné nastavení specifikovat. Studenti mají navíc přímý přístup k rozvrhu přidáním odkazu do levého panelu titulní strany IS MU.

O vylepšení v agendě rozvrh jsme psali například v novince Kopírování rozvrhu do osobního kalendáře.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ohlédnutí za VI. Open space konferencí o e-learningu IS MU (1. 3. 2016 15:18) | Elportál přináší nové publikace o sportu a buňkách » (29. 4. 2016 13:28)

Zatím žádné komentáře.