Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 2.
2017

Elportál ukazuje, jak rozvíjet vztah školáků k pohybovým aktivitám

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Univerzitní e-learningový portál Masarykovy univerzity (MU) Elportál představuje novou publikaci Vodní pohybové pohádky nejen pro předškoláky, která zábavnou formou pomáhá rozvíjet pozitivní vztah předškoláků k pohybovým aktivitám a motivovat je ke sportu. Tato metodická publikace je určena zejména studentům předmětu Pedagogické fakulty Hra v životě dítětě 3 - pohybové hry a hraní, dále pak učitelům MŠ a ZŠ a vedoucím volnočasových aktivit.

Příručka má za cíl propojit dětský pohádkový svět s pohybem, v tomto případě s vodními aktivitami a základními plaveckými pohybovými dovednostmi. Důraz je kladen na plavání jako univerzální pohybovou aktivitu, kterou lze pěstovat do vysokého věku, tudíž má ze zdravotního a psychologického hlediska pro děti význam i do budoucnosti. Přispívá k uvědomění zdravého životního stylu pro děti nejlépe přijatelnou a zábavnou formou.

Obr. 1: Ukázka z e-publikace Vodní pohybové pohádky nejen pro předškoláky.

Výuková pomůcka je také dostupná ve verzi pro mobilní zařízení (ePub).

Další zajímavé publikace lze najít na Elportálu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Elportál přináší publikaci o španělském verši (22. 2. 2017 09:38) | IS MU umožňuje vložení fotografií jednotlivých učeben » (22. 2. 2017 09:41)

Zatím žádné komentáře.