Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63  ... 107 »
26. 4.
2012

Prodej elektronických knih v Obchodním centru

Dosud nehodnoceno.
Novinky

V Obchodním centru MU si zákazníci nově mohou zakoupit elektronické knihy. Rozšiřuje se tak nabídka publikací, kdy klasické tištěné knihy jsou úspěšně nabízeny již několik let.

Podobně jako u tištěných publikací prodávaných na adrese https://is.muni.cz/obchod/knihy/ je možné elektronickou knihu pohodlně objednat pomocí internetového prohlížeče. Samotná kniha se nabídne ke stažení přímo v Obchodním centru, ihned po přijetí platby. V případě platby kartou tak zákazník má knihu k dispozici prakticky okamžitě. E-knihy jsou distribuovány ve formátu PDF, který je velmi rozšířený a výhodný pro uživatele, neboť programy pro čtení tohoto formátu jsou dostupné zdarma. Je tedy možné knihu snadno uložit na různá zařízení včetně čteček elektronických knih a moderních mobilních telefonů.

Obr. 1: Odkaz na stažení e-knihy nalezne zákazník v přehledu svých objednávek.

V pilotním provozu nabídla e-knihu Právnická fakulta.

Následně nabídku rozšířilo Nakladatelství MU, které nyní nabízí v elektronické verzi tři tituly z různých oborů.

O Obchodním centru jsme vás informovali již dříve v novinkách Nový způsob platby v Obchodním centru MU a Dárky, i vánoční, lze zakoupit v Obchodním centru MU.

26. dubna 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
26. 4.
2012

Vyhledávání volné místnosti v daném časovém intervalu

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) realizoval další úpravy agendy Rozvrh. Nyní byla implementována možnost vyhledávání volné místnosti podle zadaných kritérií. Tato aplikace usnadní výběr při rezervaci místností a uživatelům bez práva na rezervaci místností poskytne přehled o obsazenosti učeben.

Obr. 1: Možnosti vyhledávání volné místnosti.

V aplikaci uživatel nejprve zvolí časový interval, ve kterém chce místnost vyhledávat. Pokud má zájem rezervovat místnost v daném časovém intervalu opakovaně, může poté zvolit požadovaný den v týdnu. Dále může výběr omezit na vybranou budovu či dle kapacity místnosti. Pokud si uživatel zobrazí jen místnosti, které smí rezervovat, najde u vyhledaných místností odkaz na rezervační aplikaci s předvyplněnými údaji.

Obr. 2: Odkaz na rezervaci místnosti.

Aplikaci najdou uživatelé v Osobní administrativa -> Rozvrh -> Vyhledávání volné místnosti.

Učitelé pak mohou postupovat přes Osobní administrativa -> Záznamník učitele -> Zkoušení .. vyhledávání volné místnosti.

O předchozích změnách v aplikaci Rozvrh jsme vás informovali v novinkách Vyhledávání v rozvrhu a snazší výběr seminárních skupin a Změny v Rozvrhu usnadňují vizuální orientaci.

26. dubna 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
26. 4.
2012

Označování oblíbených příspěvků v diskusních fórech

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Diskusní fóra jsou populárním nástrojem pro komunikaci mezi uživateli Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU). Vývojový tým IS MU nyní přidal do diskusních fór novou funkcionalitu, pomocí které si může každý uživatel označovat zajímavé příspěvky nebo celá vlákna diskuse hvězdičkou (viz obrázek č. 1).

Obr. 1: Příspěvek označený hvězdičkou.

Uživatelé IS MU při čtení diskusních fór (obecných, předmětových, tematických či plkáren) často narazí na zajímavý příspěvek nebo rovnou celé vlákno příspěvků, ke kterému by se chtěli později vrátit. Nyní k tomu mají jednoduchý a efektivní nástroj - libovolný příspěvek si mohou označit hvězdičkou. Pokud uživatele zajímá celé vlákno, označí hvězdičkou kořenový příspěvek tohoto vlákna.

Obr. 2: Odkaz na příspěvky označené hvězdičkou.

Příspěvky označené hvězdičkou jsou poté snadno dostupné skrze odkazy uvedené v rozcestníku “Diskuse”, jak je naznačeno na obrázku č. 2. Uživatelé tak mají jednoduchý přístup ke všem příspěvkům, které si označili hvězdičkou. Navíc se mohou také podívat, jaké příspěvky zaujaly jejich známé.

O diskusních fórech jsme vás již dříve informovali v novinkách Diskusní fóra umožňují uzamykat jednotlivá diskusní vlákna a Nové možnosti a atraktivní tvář diskusních fór.

Bližší informace o možnostech diskusních fór naleznete v Nápovědě.

26. dubna 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
26. 3.
2012

Nová vývěska 3denní inzerce

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Na základě podnětů od uživatelů využívajících službu Inzerce na Vývěsce - elektronické nástěnce - přichází Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) s novou vývěskou 3denní inzerce. Tato vývěska si klade za cíl udržovat inzeráty aktuální a zamezit tak zahlcení čtenářů neplatnými nabídkami.

Vývěska je důležitým komunikačním kanálem v rámci Masarykovy univerzity a Inzerce je jednou ze sekcí Vývěsky, kam mohou uživatelé IS MU vkládat inzeráty do různých podsekcí (Prodám, Koupím, Práce, …). Dříve bylo možné vkládat na vývěsku Inzerce zprávy s dlouhou expirací a velké množství inzerátů tak po několika dnech ztratilo platnost. Z tohoto důvodu Vývojový tým IS MU rozdělil původní vývěsku Inzerce na sekce 3denní inzerce a Inzerce.

Obr. 1: Rozcestník Inzerce.

3denní inzerce se od Inzerce liší ve zkrácené třídenní expirační lhůtě vloženého inzerátu. Čtenář inzerátu umístěného v 3denní inzerci tak bude mít větší jistotu, že inzerát je aktuálně platný. Naopak na vývěsce Inzerce budou nadále zůstávat vystaveny i staré a často neaktuální inzeráty. Inzerenti jsou o blížícím se konci platnosti svých inzerátů informováni automatickým e-mailem a mohou expiraci inzerátů libovolněkrát prodloužit. Uživatelé, kteří nechtějí opakovaně potvrzovat trvající platnost inzerátu, nebo nechtějí být obtěžováni automatickými e-maily, které o blížící se expiraci informují, mohou zvolit sekci Inzerce, která je bez regulace.

O Vývěsce v IS MU jsme vás již dříve informovali v novinkách Obnovování expirovaných a zrušených zpráv na Vývěsce a Nová verze Vývěsky v IS MU.

Bližší informace o Vývěsce najdete v Nápovědě.

26. března 2012

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63  ... 107 »