Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 106 »
7. 4.
2022

E-výpisy doplněny o potvrzení o přiznaných stipendiích

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Studentský život nebývá z hlediska financí jednoduchý a někdy se hodí získat potvrzení příjmu, kterého student při studiu dosáhl. Zatímco v práci je jím výplatní lístek, na univerzitě je to potvrzení o přiznaném stipendiu. Tato potvrzení až doposud tiskli a podepisovali studijní referenti a referentky.

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) doplnil v letošním roce agendu E-výpisy o možnost vystavení potvrzení o přiznání stipendia, studenti si tak nyní mohou vygenerovat potvrzení sami, a to stejnou cestou, kterou si generují potvrzení o studiu, výpis známek nebo sylaby absolvovaných předmětů. Vygenerované potvrzení se poté elektronicky zapečetí a student jej může předat elektronickou cestou příslušnému úřadu nebo organizaci.

Obr. 1: Aplikace pro vystavení potvrzení o přiznání stipendia

Potvrzení si mohou studenti stáhnout v autentizované části IS MU → Student → Během studia → dlaždice E-výpisy → záložka Stipendia.

O aplikaci E-výpisy jsme již dříve informovali v novinkách Konec listinným výpisům známek ze studia a sylabů absolvovaných předmětů.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
1. 2.
2022

Změna designu pokročilého vyhledávání publikací

Informačně přínosné | 3 | 3
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou podobu pokročilého vyhledávání publikací. Tento responzivní design umožňuje pohodlné pokročilé vyhledávání i na mobilním zařízení. Oproti starší verzi je značně přehlednější a uživatelsky přívětivější.

Jednotlivá kritéria rozdělena do kategorií jsou nově odlišena barevně. Výběr konkrétního kritéria se stále zvýrazňuje fajfkou, ale vytváří se i postranní panel na pravé straně či na konci formuláře při použití mobilního zařízení. V tomto panelu je možné jednotlivá kritéria smazat nebo změnit jejich podmiňování (Splňují všechny podmínky současně/Splňují některou podmínku).

Obr. 1: Barevné rozdělení kategorií a postranní panel

Výsledek vyhledávání se objeví v horní části formou lišty. Výběry publikací je možné ukládat pro další práci. Také je možné výběry vzájemně kombinovat operacemi “a zároveň”, “nebo” či “mínus”. Kombinací výběrů a použitím různých podmínek lze vytvořit i velmi pokročilé výběry.

Obr. 2: Horní lišta s výběrem publikací a seznam operací

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
1. 2.
2022

Nová podoba výběru fakult a období

Informačně přínosné | 1 | 1
Novinky

V rámci vývoje Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) dochází k řadě designových změn, o kterých pravidelně informujeme. Někdy se jedná o přepracování celé aplikace, jindy o menší úpravy, které také zpříjemňují používání systému.

Mezi tyto drobnější inovace můžeme zařadit i nový vzhled přepínacích stránek, kde si uživatel vybírá, s jakou fakultou nebo obdobím si přeje pracovat. IS si tento výběr následně zapamatuje a stejnou fakultu či semestr nabídne i příště. Tyto stránky se tedy zobrazují typicky novým uživatelům v situaci, kdy systém pro danou osobu tuto volbu zatím uloženou nemá. Na výběr mohou ale také narazit uživatelé, kteří mají v preferencích uložené některé z nefakultních pracovišť, a poté přejdou do aplikace, kterou lze spustit pouze pro fakulty. Taková situace nastane například při přechodu z Přehledu objednávek v Obchodním centru, kde je vybrán Rektorát, do Záznamníku učitele, kde je nutné zvolit některou z fakult.

Obr. 1: Výběr fakulty

Obr. 2: Výběr období

Studenti také mohou zaznamenat novou podobu stránky, kde se vybírá studium, se kterým chtějí dále v aplikaci pracovat.

Obr. 3: Výběr studia

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 12.
2021

Stýská se Vám o svátcích po ISu?

Zajímavé | 2 | 2
Novinky

Většina z Vás už nemá ke konci roku v IS MU pracovní nebo studijní povinnosti a rádi si od ISu odpočinete. Pokud by ale hrozilo, že se Vám po něm bude stýskat, máme pro Vás pár tipů, jak se zde můžete zabavit.

Prohlédnout si můžete například e-kurzy a e-knihy nabízené na Elportále: e-learningovém portále MU. Na MU je stále více dostupných e-kurzů, z nichž některé jsou nabízeny i zdarma. Stránka s dostupnými e-kurzy má novou titulní stránku, kde se Vám budou e-kurzy dobře hledat:
https://is.muni.cz/ekurzy
E-knihy a výukové publikace z různých oborů pak naleznete na stránce:
https://is.muni.cz/elportal/studovna/e-knihy

Prohlédnout si můžete také novinky z Vašeho oboru. V agendě Komunita najdete nejen aktuality, ale i nejnovější materiály z Vašeho studijního programu. Můžete ale prozkoumat i jiné studijní programy a zařadit je mezi sledované.
https://is.muni.cz/auth/komunita/

Zajímá Vás, co studenty trápí nebo jaká témata aktuálně řeší? Nahlédněte nebo se i zapojte do diskusí v Diskusních fórech nebo Plkárnách.
https://is.muni.cz/auth/discussion/

Pokud se Vám líbí naše PF a dostali jste chuť na voňavý perníček, můžeme Vám nabídnout alespoň zajímavé informace o historii medového těsta a metodách zdobení této dobroty, které naleznete například v práci Historie medového těsta, výrobní postup, různé metody zdobení perníčků a příprava různých druhů výrobků z medového těsta mezi dalšími kvalifikačními vysokoškolskými pracemi, které lze vyhledat na stránce https://is.muni.cz/thesis/.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 106 »