Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 104 »
25. 3.
2015

Kopírování stromové struktury studijních materiálů

Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) rozšířil možnosti kopírování studijních materiálů. Vyučující, kteří chtějí ve svém předmětu použít studijní materiály z předchozího období, kopírují na začátku semestru tyto materiály do dalšího období pomocí aplikace v Záznamníku učitele. Obvyklé bylo kopírovat celou adresářovou strukturu včetně souborů (studijních materiálů, testů apod.), s výjimkou odevzdaných úkolů v odevzdávárnách z předchozího semestru.

Na přání uživatelů lze nově zkopírovat jen adresářovou strukturu, tj. pouze složky (prázdné), nikoli soubory. Tato možnost dosud existovala u Odevzdáváren, kde při kopírování mezi semestry není potřeba kopírovat starší odevzdané úkoly, ale pouze strukturu odevzdávárny.

Proto po dobrých zkušenostech Vývojový tým IS MU rozšířil aplikaci Kopírování studijních materiálů v Záznamníku učitele o novou volbu pro učitele "kopírovat jenom strukturu složek bez souborů (v celém stromě)".

Obr. 1: Kopírování studijních materiálů v Záznamníku učitele.

Zároveň byla možnost kopírování adresářové struktury doplněna i do Správce souborů, kde lze nově zvolit možnost "kopírovat jenom strukturu složek bez souborů".

Obr. 2: Kopírování adresářové struktury ve Správci souborů.

O předchozích změnách v oblasti e-learningu jsme již dříve informovali v novinkách Nová verze agendy Rozpisy témat, Novinky v e-learningových aplikacích nebo Počítání slov a znaků v odpovědnících a diskusních fórech.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
25. 2.
2015

Ohlédnutí za 5. Open space konferencí o e-learningu IS MU

Zajímavé | 2 | 2
Novinky – e-learning

Ve středu 11. února 2015 se uskutečnil 5. ročník Open space konference o e-learningu IS MU, poprvé na Fakultě informatiky MU, domovské půdě IS MU.

Program letošního ročníku konference se zaměřil na elektronické zkoušení studentů pomocí nástrojů IS MU, které patří ve výuce k jedněm z nejvyužívanějších. Sami vyučující představili jak zkouší pomocí odpovědníků v PC učebně, tak pomocí skenování odpovědních archů vygenerovaných spolu se zadáním v IS MU a jejich automatického vyhodnocování.

Kromě praktických zkušeností prezentovaných učiteli, kteří odpovědníky používají při hodnocení studentů, se téměř 140 účastníků konference seznámilo také s postupy na konstrukci a optimalizaci testových otázek odborníků z Psychologického ústavu FF MU a Psychologického ústavu AV ČR.

V průběhu celé konference byly již tradičně k dispozici tematicky zaměřené stánky, kde se učitelé mohli zastavit na konzultaci nebo se inspirovat připravenými ukázkami.

Mezi dvěma prezentačními bloky navíc pracovníci uživatelské podpory připravili moderované diskuse. Novinkou letošního ročníku byla prezentace posterů zaměřená rovněž na elektronické zkoušení v IS MU. Všechny prezentace, fotogalerie i postery jsou dostupné na webu konference: http://elportal.cz/osk2015/.

V závěru konference byly účastníkům představeny nové prostory fakulty včetně technologií, které nejsou návštěvníkům fakulty běžně přístupné.

Konference byla organizována v rámci projektu Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení, který je spolufinancován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Evropský sociální fond) a ze státního rozpočtu ČR.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
25. 2.
2015

Změny v rezervacích místností

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

V aplikaci Rezervace místností lze rezervovat místnosti na vybraný den a hodinu, např. pro potřeby konání zkoušek, pracovních schůzek apod. Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) nyní změnil design aplikace a představuje i několik nových funkcí, např. možnost filtrování místností nebo snazší úpravu či rušení místností.

Nově je možné vybírat místnosti k rezervování pomocí filtru, stačí vepsat část nebo celé označení hledané místnosti.

Obr. 1: Filtrování místností.

Upraven byl také design tabulky pro rezervování i rušení zadaných rezervací.

Obr. 2: Nový design tabulky pro zakládání rezervace.

Změnila se i úprava či rušení rezervace. Pokud uživatel potřebuje pouze změnit místnost pro rezervaci, nemusí rezervaci rušit a zakládat novou, ale může jen upravit stávající. Stačí pouze v rozbalovacím menu vybrat z nabídky jiných místností, které lze rezervovat a které jsou aktuálně volné.

Obr. 3: Změna místnosti rezervace.

Při rušení rezervace uživatel snadno pozná dle barvy rožku buňky, které rezervace může zrušit - rezervace označené zeleným rožkem lze zrušit, rezervace s červeným rožkem nelze.

Obr. 4: Barevné označení rezervací.

Pokud uživatel potřebuje zjistit informace o zarezervované místnosti v aplikaci "Moje rezervace", stačí najet myší na vybrané políčko.

Obr. 5: Informace o zadané rezervaci.

Upravena byla také možnost rezervací pro osoby s právem privilegovaného rezervování místností. Ty nyní mohou zadávat rezervace bez odhledu na datum, do kterého mohou rezervace provádět běžní uživatelé.

Aplikace je dostupná přes: Rozvrh -> Rezervace místností
nebo
Učitel -> Zkoušení .. Rezervace místností

Více informací o aplikaci naleznete v Nápovědě.

O předchozích změnách v aplikaci Rozvrh jsme vás informovali v novinkách Vyhledávat místnosti lze podle nového kritéria a Vyhledávání v rozvrhu a snazší výběr seminárních skupin.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
14. 1.
2015

5. ročník Open space konference o e-learningu IS MU

Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky – e-learning

Pracovníci Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) připravují již 5. ročník Open space konference o e-learningu IS MU pro učitele a doktorské studenty MU. Tematické zaměření konference je elektronické zkoušení - přednášet budou jak odborníci na metodologii testování, tak i učitelé MU zkoušející v IS MU pomocí odpovědníků či skenováním. Vedle prezentací budou účastníkům k dispozici také "open space" stánky, na kterých se mohou zapojit do moderované diskuse se zkušenými vyučujícími.

Termín: 11. únor 2015

Místo: Fakulta informatiky Masarykovy univerzity

Web konference: http://elportal.cz/osk2015/

Obr. 1: Fotografie ze 4. ročníku konference.

Přihlášení na konferenci je zdarma a probíhá prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách konference. V rámci doprovodného programu konference se můžete přihlásit i na komentovanou prohlídku technologií a běžně nepřístupných prostor v nové budově Fakulty informatiky.

Na Vaši účast se těší tým Informačního systému Masarykovy univerzity.

Konference je organizována v rámci projektu Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení, který je spolufinancován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Evropský sociální fond) a ze státního rozpočtu ČR.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 104 »