Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  ... 98 »
24. 7.
2015

Přehled zkoušek pro všechna studia

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) doplnil aplikaci Přihlašování na zkoušky o možnost přepnutí do režimu Všechna studia. Studenti, kteří mají více aktivních studií, si tak mohou zobrazit všechny zkušební termíny na jedné stránce. Dosud bylo možné přepnout do režimu Všechna studia na titulní stránce agendy Student, kdy se studentům zobrazí všechny studované předměty nebo poslední události ze všech studií (např. vypsání zkušebních termínů, udělení známky, změny v poznámkových blocích apod.).

Nová funkce usnadní studentům plánování zkoušek, neboť již nemusí přepínat mezi jednotlivými studii, ale vidí všechny termíny pohromadě. Stačí pouze v pravém horním rohu přepnout studium na možnost "Všechna studia".

Obr. 1: Přepnutí studií.

Aplikace je dostupná přes Student -> Zkušební termíny a přihlašování na zkoušky.

O změnách ve zkušebních termínech jsme vás dříve informovali v novinkách Export zkušebních termínů do kalendářových aplikací nebo Burza zkušebních termínů.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
24. 7.
2015

Nové možnosti řazení v tabulkách

Informačně přínosné | 1 | 1
Novinky

Ve vybraných aplikacích Informačního systému MU (IS MU) lze využít nové možnosti řazení v tabulkách. Vývojový tým IS MU nyní uživatelům nabízí kromě standardního třídění také možnost vlastní volby řazení. Stačí v záhlaví tabulky zvolit sloupec, podle kterého se mají údaje řadit.

Změna se týká např. tabulek se statistikou zápisu předmětu, seznamem studentů v Záznamníku učitele, číselníkem vysokých škol nebo přehledem garantů oborů.

Obr. 1: Seznam studentů v Záznamníku učitele.

Obr. 2: Číselník vysokých škol.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
10. 6.
2015

Publikace na Elportálu ve formátu pro mobilní zařízení

Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

E-learningový portál Masarykovy univerzity - Elportál nabízí učitelům MU možnost elektronicky publikovat výukové pomůcky. E-publikace získají ISSN Elportálu a navíc mohou autoři požádat ediční radu o recenzi díla a přidělení ISBN.

Již od roku 2012 je množství publikací dostupných široké veřejnosti také v ePub formátu pro tablety, chytré telefony a elektronické čtečky knih. Publikace jsou dostupné ke stažení do mobilního zařízení a čtenáři si je mohou číst například ve vlaku, v parku či doma na zahradě, aniž by potřebovali připojení k Internetu. Pokud publikace obsahuje verzi pro mobilní zařízení, je tato verze k dispozici na titulní straně webové publikace, stejně jako například PDF pro účely snadného tisku.

Obr. 1: Výukové publikace ve verzi pro mobilní zařízení a tablety jsou k dispozici na Elportále MU.

Nově mohou autoři publikací žádat po technicích Servisního střediska pro e-learning i zpracování verze pro mobilní zařízení včetně multimédií, jako jsou videa, animace a zvukové soubory. Formát ePub je rozšířený otevřený standard pro tvorbu e-knih, který začlenění multimédií umožňuje.

Obr. 2: Součástí elektronických knih jsou i multimédia, např. videa či animace.

Nejčtenější publikace na Elportálu zaznamenala ve svých 2 vydáních téměř 170 000 přístupů za necelých 5 let existence. Průměrný měsíční počet přístupů k publikaci tak činí téměř 3 000 přístupů.

O publikacích na Elportálu jsme vás dříve informovali v novinkách Publikace vydané na Elportále MU mohou mít nově přiděleno ISBN a Publikace na Elportále získala cenu konference Inforum 2011.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
10. 6.
2015

Nové funkce harmonogramu období

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Před několika měsíci jsme Vás informovali o nové podobě přehledu harmonogramu období (více v novince Nová podoba přehledu harmonogramů období). Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) nyní opět rozšířil aplikaci o několik nových funkcí.

V přehledu harmonogramu období fakult přibyla historie manipulace s harmonogramem a nově lze vybírat kromě fakulty také požadované univerzitní období. Přednostně se uživateli nabízí k výběru poslední období, ale vybírat může i ze všech starších období.

Obr. 1: Výběr univerzitního období.

Novinkou je také možnost tisku harmonogramu vybraného období pro zvolené fakulty. V aplikaci si lze před tiskem zobrazit kontrolní výstup na obrazovku počítače nebo stáhnout harmonogram ve formátu PDF.

Obr. 2: Možnosti tisku harmonogramu.

Aplikace je dostupná přes Studium -> Období a předměty .. Tisk harmonogramu období.

Osobám, které mají právo zavádět a upravovat výuková období, je nyní k dispozici přehled změn v rubrikách harmonogramu období. Změny lze dále řadit podle rubrik, ve kterých změna proběhla nebo podle data provedení změny. Lze tak snadno zkontrolovat, kdo a jaké změny v harmonogramu provedl.

Obr. 3: Historie změn v rubrikách harmonogramu období.

Uživatelé aplikaci naleznou přes Předměty -> Přehled harmonogramů období fakult -> Historie harmonogramu období
nebo
Předměty -> Manipulace se seznamem výukových období -> Historie harmonogramu období.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  ... 98 »