Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
1. 9.
2014

Agenda Životopisy se představuje v nové podobě

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Každý uživatel Informačního systému MU (IS MU) si může vytvořit životopis, který jej bude prezentovat veřejně na Internetu nebo v rámci školy prostřednictvím jeho Osobní stránky. Nyní Vývojový tým inovoval design agendy pro správu životopisů a doplnil několik nových funkcí.

Designové úpravy zaznamenala jak úvodní stránka pro manipulaci s životopisy, tak i samotný formulář pro vkládání/úpravu životopisů. Životopisy se přehledně zobrazují v tabulce s nabídkou všech dostupných operací (zobrazení, úprava, zrušení či zveřejnění).

Obr. 1: Úvodní stránka pro manipulaci s životopisy.

Doplněny byly také nové funkce pro usnadnění vkládání publikací. Uživatel si nyní může jednoduše zkontrolovat seznam publikací, které v agendě Publikace označil příznakem "ŽIVOTOPIS" a které se tak přiloží k jeho životopisu. Pokud zjistí, že seznam není kompletní, může si pomocí nového odkazu jednoduše otevřít aplikaci pro hromadnou úpravu osobních příznaků a příznak k publikacím doplnit.

Obr. 2: Přidání publikací k životopisu.

V agendě si lze prohlédnout i životopisy, které jsou v IS MU zveřejněny jinými osobami. Kromě zobrazení životopisů dle fakulty vybrané v pravém horním rohu stránky je nyní možné tyto životopisy dále řadit podle abecedy nebo pracoviště.

Obr. 3: Dostupné životopisy jiných osob.

Agenda je dostupná přes Osobní administrativa -> Lidé .. Osobní stránka -> karta Životopis.

Nebo přes Osobní administrativa -> Personální -> Životopisy.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
1. 9.
2014

Vyhledávat místnosti lze podle nového kritéria

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) rozšířil možnosti vyhledávání volných místností. Nově lze vyhledávat také podle minimálního časového intervalu, na který uživatel potřebuje místnost rezervovat.

Aplikace pro vyhledávání volné místnosti umožňuje vyhledat místnost ve zvoleném časovém intervalu a dle zvolených kritérií (budova, kapacita apod.). Pokud tedy uživatel potřebuje najít místnost v určitém dni a hodině, stačí zadat časový interval a vybrat vhodnou místnost. Novinkou je možnost zadat počet minut, po které má být místnost volná. Uživatel tak může zvolit i vícedenní časový interval a následně si vybrat ze všech místností, které jsou volné alespoň po zvolenou dobu (zadanou v minutách).

Obr. 1: Nová možnost vyhledávání volných místností.

Aplikaci je dostupná přes Osobní administrativa -> Rozvrh -> Vyhledávání volné místnosti.

Učitelé pak mohou postupovat i přes Osobní administrativa -> Záznamník učitele -> Zkoušení .. Vyhledávání volné místnosti.

O aplikaci jsme vás dříve informovali v novince Vyhledávání volné místnosti v daném časovém intervalu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
1. 9.
2014

Změna chování atributu usnadní vypsání předmětu

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Předměty vyučované na Masarykově univerzitě jsou vypisovány v Informačním systému MU (IS MU) s určitou periodicitou (každoročně, jednou za dva roky apod.). Tento údaj je evidován pomocí atributu „Jak často je předmět vypisován“ v Katalogu předmětů. Dosud patřila periodicita předmětu k informativním údajům, které se dále automaticky nezpracovávají.

Nově upravil Vývojový tým IS MU chování tohoto atributu tak, aby se předmět při kopírování do dalších období dle nastavené volby automaticky vypsal či nikoliv.

Obr. 1: Zadání četnosti předmětu.

Osobní administrativa -> Katalog předmětů -> Plnění základních údajů o předmětu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink