T147 Introduction to Healthy Nutrition

Faculty of Sports Studies
Autumn 2004
Extent and Intensity
2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Faculty of Sports Studies
Contact Person: Olga Korvasová
Timetable of Seminar Groups
T147/1: Tue 10:30–12:00 K205
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Základní živiny, vitaminy, minerální látky, vláknina. Frekventované pojmy - antioxidanty, probiotika, prebiotika, fytoestrogeny, funkční potraviny,atd.
Syllabus (in Czech)
  • Význam zdravé výživy. Pyramidy zdravé výživy. Základní živiny ve zdravé výživě. Výživa specifických skupin obyvatel. Pitný režim. Alternativní směry ve výživě. nadváha a obezita.
Assessment methods (in Czech)
Ukončení předmětu bude písemné. Během semestru budou vyžadovány domácí práce.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms Autumn 2002, Autumn 2003, Autumn 2005, Autumn 2006, Autumn 2007.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2004, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/autumn2004/T147