Přechod na menu, Přechod na obsah, Přechod na patičku
     
Vítejte na webových stránkách předmětu
Přírodní skla (G7681)

Na těchto stránkách si můžete stáhnout prezentace k uvedenému předmětu, popřípadě nás kontaktovat. Vznik předmětu byl umožněn díky grantu FRVŠ č. 132.

Lybijské skloPředmět je zaměřen na problematiku přírodních skel a aplikaci širokého spektra metod při jejich studiu. V první části výuky se studenti seznámí s pojmem „přírodní sklo“, jeho fyzikálními a chemickými vlastnostmi a klasifikací. Dále budou detailně specifikovány jednotlivé typy silikátových přírodních skel – vulkanická skla, fulgurity, buchity, porcelanity aj. včetně příkladů, výskytů atd. Druhá část přinese zájemcům detailní seznámení se skly vzniklými při impaktových událostech – impaktní skla, tektity, diaplektická skla, pseudotachylity apod. Podrobně bude představena metodika výzkumu tohoto typu skel, především tektitů.

Budeme rádi, pokud nám v rámci diskuze sdělíte váš názor na přednášku nebo napíšete váš dotaz, pokud vám nebude cokoli jasné nebo v přednášce podle vás chybělo.

Přírodovědecká fakulta MU Ústav geologických věd PřF MU
Počet přístupů: Počítadlo přístupů
Mgr. Lenka Dziková, Mgr. Petr Gadas |
Ústav geologických věd, Přírodovědecká fakulta, MU |
Návrat na úvodní stránku webu, přístupnost |
Stránky Přírodovědecké fakulty MU
| Technická spolupráce:
| Servisní středisko pro e-learning na MU
| Fakulta informatiky Masarykovy univerzity, 2010

Technické řešení této výukové pomůcky je spolufinancováno Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.