BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I Okruhy k testu 11. 12. 2019 1. Legislativa pro stravovací zařízení (základní zákony) – názvy Zákonů 110 a 258, stručně co zákony řeší. 2. Systém rychlého varování – k čemu slouží. 3. Kritické body – definice, druhy nebezpečí. 4. Výrobní středisko – jeho struktura, jednotlivé části. 5. Předběžná příprava potravin – důležité zásady při opracování potravin, základní bylinky v kuchyni. 6. Základní tepelné úpravy - jednotlivé metody (vaření, dušení, pečení, smažení) - základní definice, výhody, nevýhody, vliv kulinárních úprav na potraviny. Pár okruhů z praktického cvičení – vaření: 7. Hygiena v kuchyni – zásady nekřížení čistých a špinavých cest. (syrové maso, vejce, úklid) 8. Příprava zeleninového základu při dušení – princip, postup, dohotovení a dochucení (svíčková). 9. Principy přípravy piškotového těsta. 10. Zásady při přípravě výrobků studené kuchyně.