Projekt bakalářské práce Potravinové senzibilizace a psychosociální vliv dietního stravování na zdravý rozvoj žáků 2. st. ZŠ VERONIKA PIKARTOVÁ (430261) 6.11. 2015 Osnova  Výběr tématu  Vymezení problematiky  Cíl práce  Metody práce Výběr tématu  Celosvětový nárůst výskytu alergií  Kontroverze tématu: geneticky modifikované potraviny, stravovací návyky dětí, dietní omezení v těhotenství, globalizace  Mezipředmětovost s výchovou ke zdraví a vývojovou psychologií Vymezení problematiky  Vliv potravinových senzibilizací na psychosociální rozvoj žáků 2. st. ZŠ  Narušení integrity vývoje- tělesné, psychické (sociálně-konitivní)  Zhodnocení současných metod práce s dětmi s PS/A, hledání nových rozšiřujících postupů v rámci Př, VKZ Potravinová senzibilizace Alergie Intolerance= přecitlivělost Cíle práce  Zhodnocení determinačního potenciálu PS/A z hlediska vlivu na psychosociální vývoj žáků 2. st. ZŠ  Zhodnocení metodiky práce na ZŠ (učebnice, dílny, worshopy) a hledání rozšiřujících postupů  Monitoring v rámci JMK (dietní stravování, počet dětí s PS/A Metody práce  Studium odborné literatury  Dotazníkové šetření  spolupráce s poradnami- subjektivní hodnocení žáků  Monitoring nabídky dietního stravování v JMK  Workshop/dílna