MNHV0822c Hygiena výživy II- cvičení

Lékařská fakulta
jaro 2017
Rozsah
0/1. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící)
MVDr. Šárka Bursová, Ph.D. (cvičící), RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (zástupce)
MVDr. Lenka Necidová, Ph.D. (cvičící), RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (zástupce)
Jana Chaloupková (cvičící)
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Garance
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
Út 9:30–11:10 A21/211
Předpoklady
MNHV0721c Hygiena výživy I - cv.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem předmětu je orientace v moderních vyšetřovacích metodách v potravinářské mikrobiologii, v mikrobiologické problematice společného stravování, vybraných speciálních mikrobiologických vyšetřeních, seznámení se s vybranými patogeny v potravinách
Osnova
  • Cvičení: Patogeny v potravinách Moderní vyšetřovací metody Mikrobiologické vyšetření v zařízení společného stravování Stanovení účinků pasterace Mikrobiologie obalů Seminární práce na téma důležitosti sledování úrovně povrchové hygieny v potravinářství, zdravotní rizika
Literatura
  • Cupáková,Ś. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,VFU, Brno, 2008
  • Cupáková,Š. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení II, VFU, Brno, 2010
Výukové metody
laboratorní cvičení
Metody hodnocení
povinná účast ve cvičeních,vypracování protokolů ,zápočet
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2015, jaro 2016, jaro 2018, jaro 2019, jaro 2020, jaro 2021, jaro 2022, jaro 2023, jaro 2024.