BTR_MACR Marketing cestovního ruchu

Ekonomicko-správní fakulta
podzim 2008
Rozsah
0/0. 5 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Martin Šauer, Ph.D. (přednášející)
Garance
prof. RNDr. Milan Viturka, CSc.
Katedra regionální ekonomie – Ekonomicko-správní fakulta
Kontaktní osoba: Klára Viturková
Rozvrh
So 4. 10. 12:50–16:15 T1, Ne 26. 10. 12:50–14:30 T1
Předpoklady
základy cestovního ruchu jsou výhodou
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Na konci tohoto kurzu bude student schopen:
porozumět specifikům destinačního marketinu;
využít základní metody marketingového výzkumu;
analyzovat tržní prostředí destinace;
provést segmentaci trhu;
aplikovat klíčové prvky marketingové strategie (targeting, positioning, komunikační strategie, atd.);
použít informace o struktuře produtku cestovního ruchu;
rozumět principům marketingové kontroly
Osnova
  • Marketing a cestovní ruch;
  • Marketingový informační systém a marketingový výzkum;
  • Marketingová analýza;
  • Marketingové cíle a mise destinace;
  • Segmentace trhu;
  • Marketingová strategie - cílení a umisťování produktů;
  • Marketingový mix I (Tvorba tržní nabídky destinace);
  • Image destinace
  • Marketingový mix II (Propagace destinace);
  • Marketingový mix III; Internet jako nástroj marketingu;
  • Marketingové rozpočtování a kontrola;
  • Marketing České republiky jako destinace cestovního ruchu.
Literatura
  • VYSTOUPIL, Jiří, Martin ŠAUER, Andrea HOLEŠINSKÁ a Petra METELKOVÁ. Marketing cestovního ruchu. 2007. vyd. Brno: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta, 2007, 134 s. ISBN 978-80-210-4240-7. info
  • PALATKOVÁ, Monika. Marketingová strategie destinace cestovního ruchu : jak získat více příjmů z cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada, 2006, 341 s. ISBN 8024710145. info
  • MORGAN, Nigel, Annette PRITCHARD a Roger PRIDE. Destination branding : creating the unique destination proposition. 2nd ed. Oxford: Elsevier, 2004, 313 s. ISBN 0750659696. info
  • KOTLER, Philip, John T. BOWEN a James C. MAKENS. Marketing for hospitality and tourism. 3rd ed. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall, 2003, xvi, 893. ISBN 0130996114. info
Metody hodnocení
Používané výukové metody:
přednášky;
skupinové diskuse v seminářích;
domácí úkoly;
četba.
Závěrečné hodnocení:
průběžný a závěrečný test,
příprava na semináře
Další komentáře
Předmět je vyučován každoročně.

  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.muni.cz/predmet/econ/podzim2008/BTR_MACR