MNPX0943 Praxe III

Lékařská fakulta
podzim 2013
Rozsah
0/2/0. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
MVDr. Halina Matějová (cvičící)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MUDr. Milana Šachlová, Ph.D. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Garance
Mgr. Veronika Suchodolová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
Po 7:00–12:00 A21/327 - Sekretariát, Po 10:20–12:00 A21/327 - Sekretariát, St 7:00–10:00 A21/327 - Sekretariát
Předpoklady
MNPX0842 Praxe II
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením ve zdravotnickém zařízení FN Brno – pracoviště dětské medicíny, Obezitologická poradna, Diabetologická poradna, MOÚ Brno, MOÚ - poradna zdravé výživy (poradenství a přednášková činnost pro veřejnost, asistence KBT obezity dospělého věku ), CDOZS – poradna výživy pro děti a laktační poradna.
Osnova
  • Náslechy a samostatné konzultace pacientům, sběr dat pro kazuistický seminář
Literatura
  • International dietetics and nutrition terminology (IDNT) reference manual : standardized language for the nutrition care process. Online. 4th ed. Chicago: Academy of Nutrition and Dietetics, 2013. iv, 427. ISBN 9780880914673. [citováno 2024-04-23] info
  • KOHOUT, Pavel. Dokumentace a hodnocení nutričního stavu pacientů. Online. 1. vyd. v nakl. Forsapi. Praha: Forsapi, 2011. 57 s. ISBN 9788087250129. [citováno 2024-04-23] info
  • ASPDEN, William. Practical skills in food science, nutrition and dietetics. Online. Harlow, Essex: Pearson Education Limited, 2011. xv, 515. ISBN 9781408223093. [citováno 2024-04-23] info
  • POLICAR, Radek. Zdravotnická dokumentace v praxi. Online. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010. 223 s. ISBN 9788024723587. [citováno 2024-04-23] URL info
  • HOLLI, Betsy B. Communication and education skills for dietetics professionals. Online. Edited by Betsy B. Holli. 5th ed. Philadelphia: Wolters Kluwer Health/Lippincott Williams & Wilkins, 2009. xiv, 396. ISBN 9780781774345. [citováno 2024-04-23] info
Výukové metody
praxe
Metody hodnocení
zápočet
Navazující předměty
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2011, podzim 2012, podzim 2014, podzim 2015, podzim 2016, podzim 2017, podzim 2018, podzim 2019, podzim 2020, podzim 2021, podzim 2022, podzim 2023.