MNHV0922p Hygiena výživy II - přednáška

Lékařská fakulta
podzim 2012
Rozsah
0,5 h týdně. 2 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (přednášející)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Garance
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
každý sudý čtvrtek 10:45–12:25 A21/107
Předpoklady
MNHV0821c Hygiena výživy - cv.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Na konci tohoto kurzu bude student schopen předkládat argumentačně promyšlená rozhodnutí týkající se bezpečnosti výživy v praxi nutričního terapeuta.
Osnova
  • Kodex hygienických pravidel pro předvařené a vařené potraviny ve veřejném stravování (Codex alimentarius)
  • Správná výrobní a hygienická praxe (SVP/SHP) ve stravovacích službách, zejména: Pitná voda ve stravovacích službách
  • Bezpečná technologie
  • Bezpečnost předmětů pro styk s potravinami a pokrmy.
  • Osobní a provozní hygiena
  • Standardizace ve stravovacích službách
Literatura
  • podpora aplikacemi e-learningu IS MU
Výukové metody
přednášky
Metody hodnocení
zkouška
Informace učitele
https://is.muni.cz/el/1411/podzim2012/MNHV0922p/index.qwarp
Interaktivní osnova předmětu
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2011, podzim 2013, podzim 2014.