bk902 Nutrition in health prevention

Faculty of Sports Studies
Spring 2008
Extent and Intensity
0/8. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Department of Health Promotion – Faculty of Sports Studies
Timetable of Seminar Groups
bk902/v_vvp_s: Fri 30. 5. 8:00–10:00 K204, Fri 6. 6. 8:00–9:20 K204, Fri 20. 6. 9:30–11:30 K204
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives
Students will be inform about role of nutrition in correct operation of organism delivery.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Výživové normy - energetická potřeba organismu 2.Metody hodnocení výživy 3. Hodnocení výživy - prakticky - obecné informace 4. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace mléka a mléčných výrobků 5. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace sacharidů 6. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace tuků 7. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace ovoce a zeleniny 8. Hodnocení výživy - prakticky - častost konzumace pekařských výrobků 9. Hodnocení výživy - prakticky - 7-mi denní reecall + hodnocení výživového stavu na podkladu 7-mi denního reecallu 10. Antropometrická měření 11. Výživové zvyklosti a jejich hodnocení 12. Životní styl a jeho hodnocení 13. Zápočtová písemka
Literature
  • KLEINWÄCHTEROVÁ, Hana and Zuzana BRÁZDOVÁ. Výživový stav člověka a způsoby jeho zjišťování. Vyd. 2., přeprac. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 2001, 102 s. ISBN 8070133368. info
Assessment methods (in Czech)
Předmět bude ukončen zápočtem. Pro získání zápočtu je třeba úspěšně napsat zápočtovou písemku.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms Autumn 2006, Spring 2007, Spring 2009, Spring 2010, Spring 2011, Spring 2012.
  • Enrolment Statistics (Spring 2008, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/fsps/spring2008/bk902