Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
13. 5.
2005

Počet kliknutí na aplikace v ISu dosáhl jedné třetiny miliardy

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Neuvěřitelná čísla se nám mihají před očima, život je zběsilý, mladí lidé to nevnímají, starší filozofují. A čísla v ISu jsou ještě zběsilejší. Možná někdo pamatuje nedávné "výročí", resp. správně by zřejmě mělo být výkličí podle doc. RNDr. Pavla Kubáčka, CSc. z Přírodovědecké fakulty v příspěvku diskusního fóra. Počet přístupů od spuštění ISu tehdy dosáhl čísla 300 000 000 a zvítězil student Fakulty informatiky, který si nevědomky ve správný čas klikl na prohlížení svých hodnocení z počítače na kolejích.
A nedávno 5. května 2005 dosáhl jedné třetiny miliardy tentokrát student práva před třetí hodinou odpoledne při práci se studijními materiály.
Se systémem denně pracuje více jak patnáct tisíc uživatelů a v jednom "momentu" i více než 500 osob, samozřejmě, že záleží na denní nebo noční hodině a dalších okolnostech. Za jeden den uskuteční uživatelé průměrně 400 000 kliků a ač nejde o sportovní výkon, který by jistě byl stejně úctyhodný, je takové masivní využití technologie velmi vzácné a pozoruhodné, zejména ušetří-li čas lidem.
Je dobře, že se IS stal součástí studijního života, a že nemusíme stát ve frontě před dveřmi studijního oddělení, že se netlačíme ve frontě na zápis na zkoušky, že se nemusíme chodit dívat na nástěnky pro pokyny k semináři, že neneseme učiteli seminárku, že nečekáme na papírové zvěřejnění výsledků na dveřích, že nezjišťujeme, co kde a jak funguje, ale že to máme přece v ISu.

15. května 2005

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Modernizace interních funkcí Informačního systému MU (13. 5. 2005 05:49) | Nová funkčnost pro manažery univerzity v Informačním systému MU » (29. 5. 2005 00:00)

Zatím žádné komentáře.