Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
21. 6.
2005

Větší podpora dalšího z formátů pro ukládání a přenos dokumentů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
V uplynulých dnech byla do systému ke stávajícím možnostem zobrazování a editace údajů přidána lepší podpora pro jeden z formátů pro přenos dokumentů od společnosti Adobe - tzv. PDF. Nově tak bude možné vytvářet soubory typu PDF přímo v systému bez nutnosti konverze. Tato funkce je automaticky přístupná ve všech aplikacích podporujících tisk pomocí interního tiskového subsystému, tedy nikoliv pomocí přímého tisku z prohlížeče.

Jednou z velkých výhod Informačního systému Masarykovy univerzity je jeho velmi široká kompatibilita. Systém tak lze snadno použít nejen v nejmodernějších a obvykle také nejdražších počítačích, ale v prakticky jakémkoliv prostředí, které je připojeno k Internetu bez ohledu na kvalitu a rychlost spojení a dodavatele koncového zařízení. Velká část uživatelů tak běžně se systémem pracuje z různých alternativních internetových prohlížečů, mobilních telefonů či jiných zařízení.

Dosáhnout tohoto stavu však není jednoduché. Systém proto disponuje vlastním mechanismem pro automatickou konverzi proprietárních dokumentů, které nemusí být pro uživatele jednoduché otevřít bez nutnosti zakoupení drahého softwarového vybavení. Dokumenty a další údaje, jako jsou například studijní materiály, lze proto snadno otevřít i v méně běžných počítačích. Zmiňovaná kompatibilita je také důvodem, proč je formát PDF pouze jednou z možností, jak prezentovat údaje, nikoliv jediným možným způsobem ukládání dokumentů.

21. června 2005

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Pozvánka: Dovolujeme si Vás pozvat na Britsko-česko-slovenský seminář (9.6.2005) (6. 6. 2005 05:42) | Vydávání univerzitních diplomů a dodatků k diplomu » (21. 6. 2005 05:00)

Zatím žádné komentáře.