Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
22. 7.
2005

První pomoc prvákům" (důležité informace pro začínající studenty)

  • RSS
Not rated yet.
Novinky
Nastupující studenti prvních ročníků se (obvykle) setkají s administrativním systémem IS MU poprvé v životě. Většinou neměli ani možnost poznat systém podobného typu, tím je myšleno systém, který umožňuje nahrazovat velké množství běžných administrativních procesů a úkonů elektronickou cestou. Velké množství aktivit, které mohou, často i musí, v IS MU vykonat, a velké množství pravidel, kterými se přitom musí řídit (protože univerzitní život není jednoduchý a jen Studijní a zkušební řád Masarykovy univerzity v Brně zmiňuje IS MU na 18 místech), se celá řada "prváků" snažila vyřešit intuitivně, zvyklá na triviální pravidla studia na střední škole. Správci IS tak byli v tomto období většinou zasypáni dotazy dezorientovaných uživatelů.

Ale vývoj jde kupředu a letos je potřeba říci, že se situace extrémně zlepšila, e-maily téměř nechodí a je naděje, že to až do nástupu ke studiu v září vydrží. Pomohlo tomu poměrně jednoduché ale účinné administrativní opatření, které nemělo jiný účel, než upozornit studenty, že je vhodné si podle pravidla "dvakrát měř a jednou řež" přečíst nápovědu, než pošlu správci dotaz e-mailem. Každému ze studentů prvních ročníků se na jeho titulní stránce Osobní administrativy objevuje po určitou dobu následující text, který ho uvědomí, jak si může při problému, hledání a získávání informací pomoci většinou sám:

Nový student? Pozor, předejděte studijním problémům:

1. Čtěte Začínáme s is.muni.cz jako studenti
2. Seznamte se s obsahem Nápovědy - nutné! (viz odkaz na titulní stránce)
3. Dotazy ke studiu posílejte na studijní dle http://is.muni.cz/studijni/
4. Neuspějete-li v Nápovědě (!), dotaz k systému pošlete na kontaktni email

IS není složitý. IS je objemný proto, aby za Vás udělal co nejvíce práce!
Na nápovědu si kliklo asi 2800 začínajících studentů, tj. cca 70% z počtu studentů, kteří si již klikli v Informačním systému MU a současně patří mezi letos přijaté ke studiu na Masarykovu univerzitu.

Pro nově nastupující studenty je zvlášť určen text Začínáme s is.muni.cz pro studenty. Využijí také nápovědu Povinnosti a pojmy, Výklad studijního a zkušebního řádu a obsáhlé informace o principech Registrace a zápisu předmětů. Celkově nápověda k IS MU obsahuje 36 kapitol.

22. července 2005

Not read yet0 commentspermalink
« Prezentace Informačního systému MU na konferenci v Austinu (22. 7. 2005 00:00) | Nová generace systému evidence údajů v IS MU » (19. 8. 2005 00:00)

No comments have been posted yet.