Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
19. 8.
2005

Nová generace systému evidence údajů v IS MU

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Informační systém Masarykovy univerzity vstupuje do nadcházejícího podzimního semestru s novou generací způsobu ukládání dat, která odráží nejmodernější trendy používané dnes ve světě informačních a komunikačních technologií. V rámci těchto změn dochází mimo jiné ke kompletnímu překódování všech údajů evidovaných v jednotlivých částech systému dle standardu Unicode. Nově tak bude například možné evidovat údaje v jiných abecedách než v dosud běžných abecedách pro český a anglický jazyk. Tuto výhodu budou moci uživatelé v nejbližší době ocenit například při komunikaci s kolegy ze zahraničí či v přímé evidenci a zpracování nejrůznějších materialů jako jsou různé studijní texty či materiály pro e-learning.

Tato změna v systému evidence údajů se však projeví také u stávajících aplikací, neboť její součástí je rovněž optimalizace (zrychlení) přístupu k velkému množství dat evidovaných v rámci IS MU. Uživatelé tak budou moci ve zlomcích sekundy přistupovat nejen k aktuálním datům, ale i k historickým záznamům z minulých let, jejichž automatické dohledání mohlo trvat ve srovnání s okamžitou reakcí u aktuálních dat i několik sekund.

Celý proces přechodu na vylepšenou evidenci je komplikovaný a vyžaduje několikaměsíční intenzivní práci na všech úrovních. Nová generace systému však opět potvrdí vedoucí postavení Informačního systému Masarykovy univerzity v rámci systémů pro kompletní zpracování univerzitní agendy, řízení studia, komunikaci a univerzitní integraci.

19. srpna 2005

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« První pomoc prvákům" (důležité informace pro začínající studenty) (22. 7. 2005 05:00) | Představení nástrojů elektronické podpory výuky » (19. 8. 2005 05:00)

Zatím žádné komentáře.