Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 9.
2005

Informační systém MU výborně obstál při rekordu

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Se začátkem semestru na univerzitě bývá spojena celá řada povinností, které je potřeba zařídit. Jejich splnění znamená vyšší nároky na univerzitní administrativu, kde jde o řádnou evidenci studia jako jsou zapsané předměty, rozvrhy, požadované studijní materiály a celá řada dalších informací potřebných pro snadné zahájení výuky v novém semestru. Na Masarykově univerzitě je již tradičně možné tyto mnohdy nepříjemné úkoly značně zjednodušit díky komplexní osobní administrativě, kterou poskytuje Informační systém Masarykovy univerzity.

Ne jinak tomu bylo také 19. září tohoto roku, kdy na všech devíti fakultách univerzity začal semestr. I letos se tak musely univerzitní prostory vypořádat s vysokým "přílivem" studentů, kteří v první den navštívili výuku a začali vyřizovat studijní záležitosti. Tohoto mimořádného náporu nebyl přirozeně ušetřen ani Informační systém MU a bezprostředně zaznamenal neobvykle vysoké vytížení. Ukázalo se však, že díky speciálním úpravám ve vnitřní části systému i v jednotlivých aplikacích, není ani taková zátěž pro systém problematickou. Informační systém MU dosáhl v tento vypjatý den

rekordní propustnosti 1.161.935 autentizovaných webových transakcí za den,
které byly vykonány 19.225 uživateli
.

Důležitá je rovněž skutečnost, že i přes takovýto nápor dokázal systém vyřizovat všechny požadavky bez jakékoliv vážnější prodlevy nebo dokonce celkového výpadku.

Souběžně s tímto náporem studentů prvního dne semestru probíhal také výběr povinné sportovní aktivity studentů. Také tuto časovou soutěž IS MU zvládl bez jakéhokoliv vážnějšího problému, přestože vytížení bylo opravdu mimořádné. Pouze krátkodobé zvýšení odezvy během několika minut před a po zahájení hlavního náporu dávalo tušit, že o výběr těch nejlukrativnějších sportů a jednotlivých termínů je skutečně mimořádný zájem. Dlouholeté zkušenosti a zejména četná přání studentů však ukazují, že na rozdíl od jiných způsobů registrace, které IS MU úspěšně využívá, neexistuje přijatelnější způsob, jak tuto velmi lukrativní výuku rozdělit. Ukazuje se však, že za pomocí řady technologií použitých v IS MU je tento způsob nejen uskutečnitelný, ale také nejlepší možný. Podrobněji o výběru sportu se lze dočíst v článku Výběr sportu studenty MU.

22. září 2005

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Výběr sportu studenty MU (20. 9. 2005 00:00) | Když počítač opravuje 900 písemek » (22. 9. 2005 05:00)

Zatím žádné komentáře.