Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
21. 3.
2006

Nové i dřívější možnosti u zobrazování mé osoby

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Každá osoba na univerzitě má v Informačním systému Masarykovy univerzity svoji stránku v sekci Lidé. Na této stránce se uživatel může dovědět, jak vypadá jeho učitel nebo student, jaké předměty učí nebo jaký studuje obor a jiné informace.

Nově přibyla drobná funkcionalita pro editaci údajů: změna volby preference zobrazování pracoviště, která slouží zejména pracovníkům univerzity mající více pracovních aktivit na univerzitě (například učí na více fakultách/katedrách a současně jsou aktivní ve výzkumném projektu). Od loňského roku se například také zobrazuje u pedagoga seznam doktorských studentů.

Aplikace patří k jedněm z nejpoužívanějších v IS MU a v současné podobě zajišťuje zobrazování informací ke studentovi nebo zaměstnanci univerzity.
Některé údaje se zobrazují automaticky, povinně, ale rozlišuje se jejich zobrazování na veřejném a autentizovaném webu (jméno, zařazení k pracovišti nebo aktivní studium). Určitou skupinu informací může uživatel sám editovat, vybrat režim zobrazování (pro veřejnost z Internetu, pro autentizované uživatele, potlačit zobrazování) a také má možnost dát k dispozici další doplňkové informace například z oblasti zájmu, profese nebo soukromí (alternativní kontakt, konzultační hodiny, zájmy, koníčky, odkaz na webové stránky, reference, apod.).

"Jak mně vidí uživatel" ukazují anonymizované ilustrační snímky obrazovky (z pohledu uživatele z Internetu a z pohledu autentizovaného uživatele IS MU):

22. března 2006

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Evidence závazku studenta MU ke knihovně (21. 3. 2006 00:00) | Správce souborů - principiální změna » (21. 3. 2006 05:42)

Zatím žádné komentáře.