Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
28. 4.
2006

MU navštívil náměstek Vladislav Hořejší

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Masarykovu univerzitu navštívil náměstek ministryně informatiky Vladislav Hořejší

Náměstek ministryně informatiky Vladislav Hořejší navštívil 24.dubna 2006 Fakultu informatiky MU.

Rozvoji a modernizaci informačních a komunikačních technologií věnuje Masarykova univerzita nemalou pozornost, zasahují všechny oblasti infrastruktury univerzity. Důvodem návštěvy, původně i ministryně informatiky Dany Bérové, která však ze zdravotních důvodů nemohla přijet, byl zájem seznámit se s úrovní IT, koncepcí integrace informačních systémů na Masarykově univerzitě a oceněným systémem pro studium cenou EUNIS Elite Award 2005.

Součástí programu na Fakultě informatiky byla přednáška náměstka ministryně informatiky Vladimíra Hořejšího na téma "Informační systémy ve státní správě" následovaná diskusí se studenty. Poté se pan náměstek odebral, aby vyslechl přednášku vedoucí oddělení informačních systémů ÚVT Jany Kohoutkové k informačním systémům pro řízení ekonomiky, personalistiky, projektů a dalších provozních služeb na MU.
Vzápětí proběhla prezentace Informačního systému MU vedoucím projektu Michalem Brandejsem, po níž setrval pan náměstek v neformálním rozhovoru ve společnosti děkana Fakulty informatiky, ředitele Ústavu výpočetní techniky Václava Račanského, proděkana pro studijní programy Jiřího Sochora a obou přednášejících. Hovořili o tom, jak moc ovlivňuje postupující elektronizace charakter vysokoškolského studia, jaký vliv má na studenta samotného, nebo v čem spočívá úspěch unikátních IT řešení a kdo může být nositelem pokroku v instituci.

Na závěr návštěvy shlédl v doprovodu ředitele ÚVT Václava Račanského na Masarykově onkologickém ústavu praktické výsledky dlouhodobé spolupráce MU s resortem zdravotnictví v oblasti zpracování a výměny medicinských obrazových informací.

28. dubna 2006

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« SOUTĚŽ: PĚTISTÝ MILIÓNTÝ klik v Informačním systému - vyhodnocení (26. 4. 2006 00:00) | Nové agendy Poskytovna, Můj web a přístup k záznamům přednášek » (28. 4. 2006 05:00)

Zatím žádné komentáře.