Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
28. 4.
2006

Nové agendy Poskytovna, Můj web a přístup k záznamům přednášek

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Kromě nových funkcionalit přinesla změna Správce souborů také následující nové agendy a služby uživatelům.

Poskytovna
Poskytovna je prostor v Informačním systému MU, kam si studenti mohou poskytnout studijní materiály v rámci solidární svépomoci. Vše, co studenti chtějí nabídnout ostatním studentům, mohou umístit sem.
K umisťovaným dokumentům patří zápisky z přednášky, audionahrávky, podklady k výuce (články, odkazy na web, obrázky) nebo aktuální materiály ke studiu na státní zkoušky z předmětu.
Poskytovna existuje ke každému předmětu z Katalogu předmětů, v každém semestru. Vkládat mohou studenti, kteří mají daný předmět v semestru zapsaný, a všichni učitelé fakulty, kterých se předmět týká. Svou identitu může a nemusí vkladatel zobrazit. Učitel není nijak zodpovědný za obsah Poskytovny či za případné porušování pravidel studenty, ale současně má možnost sledovat, jaké materiály studenti používají, posoudit jejich korektnost a zavčas informovat studenty o nepřesných a chybných podkladech ke studiu. Dříve podobné "sklady" materiálů vytvářeli spontánně studenti sami mimo Informační systém MU, což často nebylo možné zjistit, vůbec zakázat či postihovat.
Poskytovna přináší:
- zužitkování energie studentů k solidaritě (spolupráce, příprava ke zkoušce, ...);
- učiteli dobrovolnou možnost všímat si, co si studenti poskytují a reagovat na to například v diskusním fóru;
- možnost sledovat schopné potenciální studenty a vytipovat je za spolupracovníky pro tvorbu studijních materiálů (pro tvorbu otázek, testů, ilustračních obrázků, korektury materiálů).

Můj web
Můj web je osobní prostor každého uživatele k vytváření své webové prezentace.
Uživatelům vyhovuje, mají-li všechny data přístupné z jednoho zdroje - z IS MU. Mohou si zde například zřídit úložiště souborů, nebo sdílet projekt s dalšími uživateli, ať už za účelem tvorby konkrétního díla nebo přístupu k souboru, který lze nastavit pro vybranou skupinu uživatelů. Prostor mohou využít pro práci nanečisto, například pro vytváření
e-learningových kurzů nebo materiálů. Maximální objem dat v mém webu je nastaven na 50 MB.
Web mohou používat aktivní uživatelé systému (aktuální student, zaměstnanec, externí spolupracovník, člen Spolku).

Obě agendy jsou přístupné ze Správce souborů. Nápovědu naleznete na: Osobní administrativa -> Nové agendy Správce souborů (Poskytovna, Můj web).

Záznamy přednášek
V Informačním systému Masarykovy univerzity bylo nově implementováno zpřístupnění a přímé spuštění záznamů přednášek ze Studijních materiálů, kam jsou studenti již navyklí "chodit" pro informace o předmětu, podklady ke studiu nebo odevzdání elektronických úkolů. V Učebních materiálech (podsložka Studijních materiálů) vznikla složka Záznamy přednášek a do ní IS automaticky ukládá podle kódové identifikace předmětu odkaz na přednášku (z videoserveru http://video.fi.muni.cz/). Záznam je zpravidla dostupný ve více formátech (*.avi, *.rm).
Jakmile je zpřístupněn záznam první přednášky, přijde učiteli tato informace prvotním
e-mailem a má možnost se rozhodnout, zda nabídne přednášky svým studentům a nastaví příslušná přístupová práva pro kohokoli v Internetu, jakéhokoli autentizovaného uživatele IS MU, nebo studenty zapsané v předmětu (dle postupu v e-mailu). Od té chvíle jsou i dalším záznamům přidělena stejná přístupová práva.


Poskytovna v předmětu UNIX, jaro 2006

28. dubna 2006

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« MU navštívil náměstek Vladislav Hořejší (28. 4. 2006 00:00) | Automatický převod souborů do PDF » (23. 5. 2006 00:00)

Zatím žádné komentáře.