Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
17. 8.
2006

Informační systém MU představen na světovém fóru EISTA 06

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Po loňském mimořádném úspěchu, kdy Informační systém Masarykovy univerzity obdržel prestižní evropskou cenu EUNIS Elite Award for Excellence 2005 za výjimečnou implementaci univerzitního počítačového systému, byl systém letos prezentován také na celosvětové úrovni. V minulém měsíci byla koncepce IS MU včetně samotné implementace poprvé představena na mezinárodní konferenci EISTA'06, která je každoročně zaměřena na informační technologie a aplikace ve vzdělávání.

Během této konference, která se konala ve městě Orlando v americkém státě Florida (20.-23.července 2006), bylo vedle IS MU představeno více než sto dalších projektů ze všech pěti kontinentů. Řešení, která nabízí IS MU pro řízení a integraci různých typů univerzitní výuky zaznamenalo i zde řadu pozitivních ohlasů. Zejména ve srovnání s běžně využívanými komerčními systémy nabízí IS MU mimořádnou přidanou hodnotu uživatelům různých kategorií. Účastníci konference rovněž kladně hodnotili dosaženou stabilitu a vysokou dostupnost systému, která je pro jejich běžnou práci velmi důležitá a ne vždy se daří poskytovat služby v požadované kvalitě.

Konference otevřeně naznačila, že v oblasti integrace služeb v jednom systému patří IS MU patříme k průkopníkům v celosvětovém měřítku. Za zmínku stojí i názory
e-learningových praktiků, které zde zazněly a říkají, že významnými důvody, proč učit v běžné výuce za pomocí informačních technologií jsou pro ně ekonomické důvody (přinášejí úsporu škole i studentům) a efektivita ve výuce (soustředění se na problematické partie namísto kompletního výkladu celé semestrální látky).

Mimořádně kladně byl také hodnocen přínos nových projektů, zejména integrované softwarové služby pro odhalování plagiátů. Tyto a jiné projekty pomáhají řešit problémy, s nimiž se univerzitní učitelé setkávají na celém světě.

17. srpna 2006

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Unicode - podpora všech znaků v IS MU (16. 8. 2006 05:00) | Masarykova univerzita vyvinula software proti plagiátům » (17. 8. 2006 05:00)

Zatím žádné komentáře.