Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
4. 7.
2007

Elportál představen na konferenci Alternativní metody výuky 2007

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning

Již popáté se dne 26. dubna 2007 v Praze na půdě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy konala mezinárodní e-learningová konference Alternativní metody výuky. Zúčastnilo se jí přes 100 účastníků z českých i slovenských vysokých škol i dalších organizací. Během celého dne mohli návštěvníci sledovat přednášky s tematikou e-learning a distanční vzdělávání, či multimediální podpora výuky.

Za Masarykovu univerzitu vystoupila v dopolední plenární sekci Ing. Brandejsová s přednáškou na téma Elportál – e-learning na Masarykově univerzitě. Představila v něm nejprve ve stručnosti propracovaný systém podpory, jež MU poskytuje vyučujícím využívajícím e-learning ve výuce, a dále pak Elportál, který slouží jako ucelený informační zdroj pro celou oblast elektronické podpory výuky nejen vyučujícím na MU, ale i široké veřejnosti. Z celé prezentace, na které Ing. Brandejsová předvedla jednotlivé sekce Elportálu jako např. Zkušenosti vyučujících, či Tipy, jak na studenty, účastníky konference podle ohlasů asi nejvíce zaujaly vystavené multimediální objekty vytvořené Servisním střediskem MU a sekce e-publikace, která má vlastní ISSN a slouží vyučujícím z celé univerzity k vystavování svých autorských výukových děl.

V rámci konference proběhlo i několik komerčních prezentací s nabídkou řešení pro e-learning a také sekce, ve které jednotliví vyučující představovali konkrétní implementace e-learningu ve svých předmětech.

Článek Ing. Brandejsové z konference AMV 2007.


Obr. 1: Elportál: úvodní strana, výukové publikace, multimediální a interaktivní objekty

4. července 2007

Not read yet0 commentspermalink
« Elektronický archiv závěrečných prací MU získal prestižní cenu (25. 5. 2007 00:00) | Multimédia jako součást rapid e-learningu na konferenci SCO2007 » (4. 7. 2007 05:00)

No comments have been posted yet.