Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
13. 8.
2007

Questomat - schémata v Odpovědnících

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

K interaktivní výuce bezpochyby patří testy v jakékoliv formě. Testy doplněné o rozmanité a zábavné otázky nebo schémata s možností doplnění studentem pravděpodobněji udrží pozornost studentů a rozhodně zpestří výukové materiály učitele. Nástroj Questomat, který vznikl na podnět vyučujících cizích jazyků, umožňuje pohodlně vytvářet otázky, jejichž základem je obrázek. Takovou otázku lze použít k názornému vysvětlení podstaty, na kterou je dotazovaný tázán. Díky tomuto nástroji mohou vyučující vytvářet testy a otázky srovnatelné s těmi, které jsou oblíbené v ilustrovaných učebnicích. Studium se tím opět stává více hrou.

Quest-o-mat je nástroj umožňující zapojit obrázky do tvorby Odpovědníků a výrazně tak zatraktivnit testy a procvičovací Odpovědníky. S jeho pomocí do Odpovědníků snadno vložíte nákresky, grafy, fotografie a schémata.

Spustit ukázku (video, 5,1 MB) práce s questomatem lze zde.


Obr. 1: Ukázky vytvářených otázek

16. srpna 2007

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Transfer změn o závěrečné práci podle volby (20. 7. 2007 00:00) | IS MU běží na nových počítačích » (14. 8. 2007 00:00)

Zatím žádné komentáře.