Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 2.
2008

Spolupráce s Akademii STING a VOŠ Jabok

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Masarykova univerzita od ledna 2008 provozuje informační systém pro podporu studia pro další vysokou školu Akademii STING a pro Vyšší odbornou školu JABOK. Na obou školách se postupně dokončuje implementační fáze a připravuje spuštění ostrého provozu.

Akademie STING

Akademie STING působí jako soukromá vysoká škola již osmým rokem a má akreditovány jak bakalářské programy, tak magisterský. Akademie STING vyplňuje relativně malý segment objemu vysokoškolského vzdělávání, ale ve skutečnosti se studenti Akademie STING jak v prezenční, tak i v kombinované formě, díky specifickému zaměření studijních programů, rekrutují z celé České republiky a mají o studium značný zájem. V republikovém rozsahu má Akademie STING odborné postavení především rozvojem problematiky Zdaňování.

Jedním z cílů dlouhodobého záměru z roku 2000 je "Výrazná podpora informační infrastruktury". Jako ekonomická soukromá škola si je Akademie STING velmi dobře vědoma, že počet studentů a ekonomika soukromé školy je velmi úzce svázána s kvalitou podpory studia, tedy i kvalitou podpory studia informačními technologiemi. Zajímala se proto o systém, který by splňoval potřeby Akademie STING na rozvoj distančních technologií a zejména intranetu pro studijní procesy a e-learning. Potřebovali systém, který by pokryl nároky školy v oblasti elektronického přijímacího řízení, uspořil práci v oblasti administrativy studia pro studijní oddělení, pokryl sofistikovaným způsobem proces výběru a evidence závěrečných prací, nároky na úložiště pro různé typy dokumentů, požadavek dostupnosti a stability systému bez výpadků a pokryl široké možnosti komunikace se studenty. Vybrali si systém Masarykovy univerzity, který všechny uvedené služby poskytuje a zajišťuje mnoho služeb dalších. Současně snímá ze školy starosti o provoz díky způsobu provozu outsourcingem.

JABOK

Jabok - vyšší sociálně pedagogická a teologická škola zajišťuje vzdělávání v oboru sociální práce a sociální pedagogiky a nabízí získání kvalifikace diplomovaný specialista (DiS) a ve spolupráci s Evangelickou teologickou fakultou Univerzity Karlovy také bakalář (bc.). Proto systém výuky i klasifikace vychází z vysokoškolského systému přednášek a seminářů, zkoušek, klasifikovaných zápočtů a zápočtů, seminárních prací a závěrečné (absolventské) práce. Důraz se klade na samostatnou práci.

Tato škola intenzivně hledala systém, který by splňoval její nároky na podporu studia, až narazila na systém IS MU. Kromě sofistikované podpory studijnímu oddělení potřebovali také například zajistit podporu praxím, které jsou důležitou součástí studia, a které mají svá specifika v zapojení dalších subjektů do výuky, ve zpracování výstupů a zpráv z praxí a v pravidlech hodnocení této výuky nebo předávání infomací příštím praktikantům. Nezanedbatelná je pro JABOK podpora svépomocných agend a studentského úložiště dokumentů pro studenty, kteří si povedou portfolium svých studijních poznatků v elektronické podobě a budou moci ukládat ve svých agendách informačního systému. Nepostradatelným pomocníkem je pro JABOK propracovaný systém e-přihlášek a přijímacího řízení. Centrum dalšího vzdělávání, které nabízí širší nabídku jednorázových i vícedenních kurzů a nabídku dalšího vzdělávání, chce řešit jejich propagaci, prodej a návaznost na studijní aplikace přes internetové Obchodní centrum, které je integrovanou součástí informačního systému, protože tak uleví administrativě s prodejem kurzů spojené.

29. února 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Prezentace k projektu NR VŠKP a systému na odhalování plagiátů (29. 2. 2008 05:00) | Výherkyně miliardtého kliku v IS MU » (29. 2. 2008 05:49)

Zatím žádné komentáře.