Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
7. 6.
2008

Webová verze semináře o autorském zákoně (JUDr. R. Polčák, Ph.D.)

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning
V loňském roce se díky ochotě JUDr. Radima Polčáka, Ph.D. z Právnické fakulty MU uskutečnil 21. února 2007 seminář o autorském zákoně v univerzitní praxi. Seminář byl reakcí na stále častější dotazy vyučujících, kteří ve své pedagogické praxi a zejména při tvorbě a využití elektronických zdrojů ve výuce naráží na omezení, která si vytváří nepřesnou interpretací autorského zákona. Dr. Polčák pro účastníky semináře převedl výklad autorského zákona z právnické terminologie do srozumitelnější formy. Přítomným vysvětlil principy autorského zákona a odpověděl na konkrétní dotazy týkající se častých e-learningových aktivit v IS MU.

Ze semináře byl servisním střediskem MU pořízen a do uživatelsky přívětivé podoby zpracován videozáznam, díky kterému si obsah semináře můžete prohlédnout nebo připomenout, pokud jste byli přítomni. Video je opatřeno titulky a rozčleněno na jednotlivé tématické celky, takže vyučující zajímající se o problematiku může přímo přejít na témata a odpovědi, které ho zajímají. Pro vyučující MU jsou navíc nejčastěji dotazovaná témata zvýrazněna červeně. Zde ke shlédnutí webová verze semináře.



Obr. 1: Webová verze semináře o autorském právu.



Obr. 2: Videozáznam ze semináře o autorském právu.

7. června 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« TSP si mohli zájemci nanečisto vyzkoušet zdarma na internetu (7. 6. 2008 05:42) | Systém na odhalování plagiátů Masarykovy univerzity již může využívat 17 škol » (20. 6. 2008 00:00)

Zatím žádné komentáře.