Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
7. 6.
2008

TSP si mohli zájemci nanečisto vyzkoušet zdarma na internetu

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Testy studijních předpokladů (TSP) MU si mohli uchazeči letos poprvé vyzkoušet nanečisto na internetu. Masarykova univerzita totiž zpřístupnila službu, která umožňuje elektronickou formou odpovědět na otázky ze starších variant testů. Uchazeči si tak mohli zdarma prověřit své šance na přijetí a velmi toho využívali právě v první polovině května 2008 před svojí účastí na přijímacím řízení. Na zatížení IS MU bylo znát, že uchazeči projíždějí otázky, aby byli co nejlépe připraveni zejména předposlední a poslední den před ostrými TSP. Tyto dny představovaly typicky největší zatížení, což svědčí o tom, že všichni se vždy učí, až když musí, tedy na poslední chvíli. Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) zaznamenal zátěž až 11 000 přístupů ze strany uchazečů během jedné hodiny. Ihned po vyplnění testů se uchazeči dověděli počet získaných bodů, aniž by museli počítat správné odpovědi podle klíče.

Více si lze přečíst v tiskové zprávě.

Vybrali jsem pro Vás zajímavé otázky a odpovědi na ně:

  • Který ze tří termínů TSP uchazeči nejvíc preferovali?
    Největší zájem byl o páteční termín, nejmenší o nedělní. Kromě části zájemců o páteční termín bylo možné vyhovět naprosté většině uchazečů v jejich preferencích termínu TSP.
  • Jaká byla návštěvnost tzv."odpovědníků"?
    Stránku s osnovou odpovědníků navštívilo asi 1 200 autentizovaných osob (z ISu) a dále byla otevřena z 11 000 jedinečných adres. Souhrnně by se tedy dalo říct, že asi 12 tisíc osob (i když z jedné IP adresy může přistupovat více fyzických osob - např. ze školních počítačů). Celkový počet zobrazení osnovy je přes 42 tisíc. Statistika návštěvnosti konkrétních odpovědníků je závislá na ročníku TSP, nejvíce uchazeči procvičovali úlohy z TSP 2007. Tam je návštěvnost podobná jako u celé stránky s osnovou, tj. cca 12 tisíc osob. Odpovědníky uchazeči otevírají samozřejmě opakovaně, např. u varianty č. 1 z roku 2007 dosáhl celkový počet přístupů 90 tisíc.

Na odpovědníky TSP obdržela MU e-mailem mnoho pozitivních reakcí od uchazečů.

Internetová diskusní fóra pro uchazeče o studium na MU a nejčastěji kladené otázky v nich:

Testy studijních předpokladů tak doplnili další služby uchazečům, jako například internetová diskusní fóra otevřená pro uchazeče o studium na MU (viz novinka).

Vzhledem k tomu, že na začátku přijímacího řízení o studium na MU byl zveřejněn soubor s často kladenými dotazy, elektronickou poštou přicházely převážně jen konkrétní dotazy ze dvou oblastí:

  1. Problémy s platbou poplatku za přihlášku (např. špatně vyplněný variabilní symbol, chybně zadaný režim platby ze zahraničí apod.).
  2. Žádosti o změnu termínu TSP (např. z pátku na neděli apod.).
  3. Občas se objevila žádost o popis dopravy na místo TSP, ale k FAQ byl ihned doplněn soubor s popisem dopravy MHD soubor s popisem dopravy MHD.
Žádostem z pracovních či studijních důvodů se pracovníci MU snažili vyjít vstříc, třebaže jde o technicky poměrně komplikovanou záležitost.

7. června 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Právo ke čtení souborů jen pro osobu s vybraným učem (7. 6. 2008 05:00) | Webová verze semináře o autorském zákoně (JUDr. R. Polčák, Ph.D.) » (7. 6. 2008 05:49)

Zatím žádné komentáře.