Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
20. 6.
2008

Videozáznam prezentace multimediálních pomůcek a e-learningu na MU

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – e-learning
Dne 24. dubna 2008 proběhla prezentace E-learning a multimédia na MU aneb co se podařilo nasadit do výuky. Byla určena především vyučujícím na Masarykově univerzitě nebo lidem, kteří se zajímají o e-learning a jeho nasazení do výuky. V rámci rozvojového projektu 2008 „Podpora tvorby multimediálních vzdělávacích pomůcek a jejich využití ve výuce na MU“ totiž mají vyučující MU možnost zdarma využívat služeb pracovníků, kteří jim pomohou zapojit moderní technologie do výuky a tím ji obohatit a zefektivnit.

Projekt probíhá pod vedením prorektorky pro informační technologie MU Ivany Černé, a tak se akce konala nejen pod její záštitou, ale zahájila i blok prezentací úvodním slovem. Následovaly pak přednášky prezentované zástupci e-techniků (e-learningová podpora na fakultách), zástupci s-techniků (servisní středisko pro tvorbu multimédií) a analytičkou vývojového týmu Informačního systému Masarykovy univerzity. Prezentace se týkaly již vytvořených zajímavých multimediálních pomůcek používaných ve výuce v různých oborech, s různou tematikou a akademiky různé odbornosti. Byly předvedeny konkrétní výsledky v oblasti zpracování textu, obrazu nebo zvuku: digitální publikace, webové stránky, fotogalerie, streamovaná a jinak upravená videa, audiozáznamy, animace apod.



Obr. 1: Ilustrativní ukázky obsahu prezentace.

Z celé akce byl pořízen záznam. Pro ty, kteří se nemohli dostavit, ale zajímá je, co ostatní vyučující v e-learningu používají nebo se chtějí inspirovat možnostmi využití audia, videa, výukových webů, ozvučených prezentací či interaktivních cvičení, je připravena elektronická verze prezentace.

Video je opatřeno titulky a rozčleněno na jednotlivé příspěvky, takže vyučující zajímající se o danou problematiku či konkrétní příklady může přímo přejít na témata a ukázky, které ho zajímají. V anotaci příspěvku jsou uvedeny i přímé odkazy na prezentovaná díla, která jsou veřejně přístupná.



Obr. 2: Ukázka videozáznamu.

20. června 2008

Not read yet0 commentspermalink
« Učitelé mohou zpřístupnit testy (Odpovědníky) veřejnosti (20. 6. 2008 05:42) | Inforum 2008: Národní registr VŠKP a systém na odhalování plagiátů » (8. 7. 2008 00:00)

No comments have been posted yet.