Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
20. 6.
2008

Trendy počtu podaných přihlášek

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Trendy počtu podaných přihlášek je aplikace v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU), která je velmi důležitým nástrojem pro sledování počtu podaných přihlášek na univerzitě a slouží zejména studijním oddělením nebo manažerům fakult a univerzity. Výstupem je uspokojivá :-) informace o tom, že MU je na tom s počty podaných přihlášek lépe než loni, předloni a ... Tato aplikace je tedy hojně využívána zejména v období před uzavření termínu podávaných přihlášek. V přijímacích řízení celoživotního a jiného vzdělávání může navíc udávat informaci, zda je vhodné termín uzavření podávání přihlášek eventuálně posunout nebo nikoli.

Aplikace zjistí počet podaných přihlášek k počtu dní do ukončení podávání přihlášek u vybraných přijímacích řízení. Nejprve se nabídne seznam přijímacích řízení na jednotlivých fakultách nebo pro celou MU. Pak pracovník může volit, v jakém formátu chce výstup obdržet (formát pro Excel a Word, formát CSV pro Excel, textový tvar, kontrolní výpis pouze na obrazovku nebo výstup pro tisk z prohlížeče) nebo pro kolik dní chce trendy počtu podaných přihlášek vyhodnotit. Následně s nimi může pracovat například v Excelu a případně vytvářet hezké manažerské grafy nebo statistické výstupy.

Studijní oddělení nebo pracovník s příslušným právem ji nalezne v IS MU: Přijímačky → Trendy počtu podaných přihlášek.



Obr. 1: Grafické znázornění vývoje počtu podaných přihlášek ke studiu.

20. června 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Systém na odhalování plagiátů Masarykovy univerzity již může využívat 17 škol (20. 6. 2008 00:00) | Učitelé mohou zpřístupnit testy (Odpovědníky) veřejnosti » (20. 6. 2008 05:42)

Zatím žádné komentáře.