Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 7.
2008

Změny v systému správy záznamů o publikacích

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Agenda Publikace v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) představuje systém pro správu záznamů o publikacích, který je využíván akademickými pracovníky nebo pracovníky odboru vědy a výzkumu už dlouho. Samotné publikace navazují na řešené projekty, případně přenášené do RIV (Registr informací o výsledcích státem podporovaného výzkumu a vývoje) a také se mohou přenášet do životopisu. Letos byla aplikace upravena, vyzkoušena pracovníky Odboru pro vědu a výzkum a obsahuje tyto novinky:

  1. Všechny položky evidované v RIV jsou nyní na základní roletě, která umožňuje volbu typu výsledku, označeny velkými písmeny.
  2. Všechny další položky evidované pro účely habilitací a profesur dle příslušné směrnice rektora jsou na základní roletě označeny malými písmeny.



Obr. 1: Vyhledávání v publikacích.

Podle aktuálního stavu naplnění aplikace se vytváří tabulka, kterou lze nalézt pod souhrnnou informací pro habilitační a profesorská řízení v Publikacích.



Obr. 2: Manipulace s publikacemi.

K čemu slouží systém pro správu záznamů o publikacích?

  • posbírat každoročně informace o publikacích pro centrální databázi RIV;
  • umožnit uživateli udržovat si seznam svých publikací (i těch, které nelze vykázat do RIVu);
  • umožnit uživateli udržovat i cizí publikace (např. pro doporučenou literaturu k vyučovanému předmětu; pro seznamy odkazů v bibliografiích vědeckých článků atd.);
  • dovolit uživateli vybrat, které publikace mají být automaticky připojeny za jeho životopis a/nebo zobrazeny na osobní webové stránce;
  • evidovat údaje o publikaci (anotace, klíčová slova, ...), vlastní kategorizační příznaky pro členění publikací nebo například také pro potřebu citací.

8. července 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Ukázky multimediálních pomůcek a zkušenosti autorů v "case studies" na Elportále (8. 7. 2008 05:42) | Obchodní centrum MU rozšiřuje nabídku » (24. 7. 2008 00:00)

Zatím žádné komentáře.