Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
8. 7.
2008

Ukázky multimediálních pomůcek a zkušenosti autorů v "case studies" na Elportále

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

MU realizovala v roce 2007 rozvojový projekt "Podpora tvorby multimediálních vzdělávacích pomůcek a jejich využití v každodenní výuce na MU". Jedním z cílů projektu bylo vytvořit multimediální výukové pomůcky, použitelné ve více oborech a předmětech, v nichž by došlo nejen k uplatnění a ověření funkčnosti a použitelnosti e-learningových nástrojů, které poskytuje IS MU, ale i vyzkoušení jiných nástrojů dle výběru a potřeb vyučujících přihlášených do projektu.

V rámci tohoto projektu vzniklo na MU nemalé množství multimediálních kurzů a učebních pomůcek. Do projektu se zapojily všechny fakulty MU. V průběhu roku se autoři se svým realizačním týmem setkávali s řešitelkou projektu prorektorkou pro informační technologie Ivanou Černou na pravidelných kontrolních bodech každého projektu, kde prezentovali stav projektu. Tato setkání vyvrcholila velkou veřejnou prezentací v prosinci 2007, na které se zájemci mohli podívat na hotové e-learningové kurzy a pomůcky a autoři se zde podělili o své zkušenosti nabyté v průběhu jejich realizace.

Na základě této prezentace a průběžné komunikace s autory vznikla z každého dílčího projektu případová studie, která společně s ukázkou představuje kurz či pomůcku uživatelům Elportálu. Kurz nebo pomůcka je zde uživatelům představena prostřednictvím galerie screenshotů uživatelského rozhraní, různorodých materiálů, e-learningových aktivit apod. Učitelé, kteří rádi využívají moderní technologie ve výuce, zde najdou inspiraci k dalším aktivitám, studenti se dozví, ve kterých předmětech mohou tyto nevšední výukové materiály využít a budoucí autoři ocení zejména zkušenosti a rady zkušených. Velké kurzy jsou cenné zejména z pohledu budoucího vývoje e-learningových nástrojů a možností, které pedagogové MU mají. Kurzy vzniklé v rámci tohoto projektu byly úspěšně nasazeny do výuky s velice pozitivním ohlasem ze strany studentů.

Rozcestník ke kurzům a pomůckám na Elportále

Obr. 1: Náhled úvodního rozcestníku

Obr. 2: Náhled velkého kurzu

8. července 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nové možnosti a atraktivní tvář diskusních fór (8. 7. 2008 05:00) | Změny v systému správy záznamů o publikacích » (8. 7. 2008 05:49)

Zatím žádné komentáře.