Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
31. 10.
2008

Návod na vytvoření ozvučené prezentace

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

O tom, že na povýšení studijních materiálů na lepší úroveň není třeba mít znalosti odborníka na informatiku ani vybavení nahrávacího studia, vás chce přesvědčit návod na tvorbu ozvučených prezentací. E-technici vyzkoušeli tvorbu ozvučených prezentací pomocí známého programu na tvorbu prezentací Microsoft PowerPoint. V návodu, který následně vznikl pro učitele, vám poradíme, jaké musíte mít vybavení a jaký je nejsnadnější postup k tomu, aby i méně zběhlý uživatel počítače zvládl vytvořit kvalitní audio prezentaci.

Ozvučená prezentace může být pro vyučujícího zajímavou možností, jak multimedializovat výukové materiály. Audio výklad k powerpointovým slajdům se může výtečně hodit v případě, kdy je studovaná látka náročná na pochopení, kdy je nutné probrat hodně teorie a na přednášce není čas na všechno (můžete pak zvolit nejobtížnější pasáže výkladu a ty podrobněji v audio komentáři vysvětlit), nebo jako náhrada za odpadnuvší přednášku, u které jen samostudium nestačí.

V návodu najdete ozvučený manuál krok za krokem, jak vytvořit ozvučenou prezentaci v Microsoft PowerPoint, a několik ukázek, jak může výsledek vypadat.

O tvorbě ozvučené prezentace v Microsoft PowerPoint podrobně

Obr. 1: Ukázka manuálu pro tvorbu ozvučených prezentací

31. října 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Digitalizace starších závěrečných prací na FI (31. 10. 2008 00:00) | Novinky ve "Zkušenostech vyučujících" » (31. 10. 2008 05:42)

Zatím žádné komentáře.