Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
31. 10.
2008

Novinky ve "Zkušenostech vyučujících"

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

O prázdninách se podařilo zaktualizovat podobu Zkušeností vyučujících s e-learningem na MU. Tato sekce Elportálu slouží k motivaci a inspiraci pedagogů, k prezentaci možností IS MU v rámci konkrétních předmětů a kurzů. Osobní zkušenost učitelů může inspirovat k mnoha nápadům a novým řešením, jak využít e-learningových agend IS MU v kurzu.

Jednou z cest podporovanou e-techniky, kteří jsou vyučujícím na každé fakultě k dispozici, se e-learning ubírá hodně cestou tvorby jednotlivých nebo menších aktivit. Mnoho vyučujících se může pochlubit tím, že si část své práce ulehčili, když nechali písemky opravovat počítačem, pro sběr seminárních prácí si zřídili odevzdávárnu, výuku organizovali prostřednictvím interaktivní osnovy nebo zajistili jinak obtížně realizovatelný dotazník pomocí odpovědníků. O získané zkušenosti s e-learningem v IS MU se s učiteli dělí prostřednictvím Elportálu.

Co nového lze ve "Zkušenostech vyučujících" najít?

Kromě nového designu připraveného servisním střediskem přibylo:

  • možnost projít si interaktivní osnovy, které se používají ve výuce na MU,
  • e-learningové kurzy doplňující prezenční výuku (Podpora výuky Ošetřovatelské postupy I., II.), kurzy plně e-learningové nebo bezkontaktní s tutory (Kurz práce s informacemi),
  • ukázky z neobvyklého využití e-learningových aplikací IS MU (Matematická olympiáda pro střední školy).

 

Obr. 1: Ukázka nového designu

Interaktivní osnovy slouží jako rozcestník v rámci jednotlivých kurzů. Vyučující vzhledem k různým požadavkům kurzu nebo odlišným e-learningovým koncepcím zvolili různá využití interaktivních osnov. V sekci Zkušenosti vyučujících se nacházejí ukázky různorodého použití interaktivních osnov a jejich praktické výstupy v konkrétních předmětech.

 

Obr. 2: Ukázka interaktivní osnovy

Použitím e-learningových aplikací v IS MU lze zjednodušit jednak různé výukové aktivity, ale své využití nacházejí také v jiných případech. Jedno z možných řešení představuje například skenování krajského kola matematické olympiády.

 

Obr. 3: Náhled zpracovaných zkušeností z matematické olympiády

Další novinkou jsou tzv. velké e-learningové kurzy. Jedná se o ucelené e-learningové kurzy, které v plné verzi obsahují studijní materiály včetně fotodokumentace, videozáznamů, interaktivních materiálů a zpětnovazebních instrumentů. Všechny z nich byly nasazeny do výuky.

 

Obr. 4: Náhled zpracovaných zkušeností z e-learningového kurzu

31. října 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Návod na vytvoření ozvučené prezentace (31. 10. 2008 05:00) | Obchodní centrum MU má nový rekord » (31. 10. 2008 05:49)

Zatím žádné komentáře.