Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
12. 12.
2008

Impact factor v publikacích

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

V aplikaci Publikace v Informačním systému Masarykovy univerzity bylo dříve možné zadat tzv. Impact factor (faktor vlivu, faktor dopadu) pouze ručně. Před nedávnem však došlo ke změně a nyní se po úpravě vývojovým týmem IS MU přenáší Impact factor z ISI Web of Knowledge JCR automaticky a z Publikací v IS MU se jeho hodnota předává do celostátní centrální databáze RIV (Registru informací o publikacích výzkumu). Pro uživatele tato změna přináší výhodu, a tak nyní nemusejí obtížně dohledávat Impact factory a ručně je do IS MU zapisovat.

Impact factor je jedním z významných ukazatelů prestižnosti publikace. Z podobných ukazatelů se Impact factor využívá pravděpodobně nejčastěji. Je to ukazatel četnosti, frekvence, s jakou se citoval průměrný článek v určitém časopise za poslední dva roky. Hodnota ukazatele se získá poměrem celkového počtu získaných citací (např. v r. 2005) počtem všech publikovaných článků v časopise za předchozí 2 roky (např. 2004, 2003). (Zdroj: http://is.muni.cz/elportal/?id=718075)

Obr.: Ilustrační ukázka evidence publikací a s náhledem Impact factoru

12. prosince 2008

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Vylepšené rozpisy studentů - kopírování témat/variant (31. 10. 2008 05:50) | Recenzní řízení a výukové publikace na Elportále » (12. 12. 2008 05:00)

Zatím žádné komentáře.