Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
9. 1.
2009

Zvolte si vlastní přezdívku odesílatele e-mailu

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Na titulce v našem ISu
přezdívečku zvolte si,
bude chodit na dopisu
jako součást adresy.

Volba vlastní přezdívky pro odesílatele e-mailu

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) poskytuje svým uživatelům doživotní přístup do systému a tím uživatel získává také doživotní e-mailovou schránku s adresou ve tvaru 106349\@mail.muni.cz, kde číslo reprezentuje univerzitní číslo osoby (učo) v systému. Každý uživatel IS MU má navíc možnost si místo přiděleného učo v adrese zvolit vlastní přezdívku, např. lucieforejtova\@mail.muni.cz.

Nastavení přezdívky lze v autentizované části IS MU provést přes odkaz "volba přezdívky" v sekci "Přístup". Dosud adresa se zvolenu přezdívkou fungovala pouze jako adresa příjemce, nikoli odesílatele - na adresu s přezdívkou bylo tedy možné e-maily doručovat, ovšem při odesílání e-mailu z IS MU se adresátovi e-mailu vždy zobrazovala adresa ve tvaru 106349\@mail.muni.cz.

Obr. 1: E-mailová adresa s použitím učo.

Novinkou pro uživatele je nyní možnost jimi zvolenou přezdívku používat také v adrese odesílatele. Tuto volbu lze nastavit v aplikaci Pošta → Adresář, nastavení, složky.

Obr. 2: Nastavení přezdívky v adrese odesílatele.

Díky této volbě má každý uživatel IS MU možnost získat reprezentativní adresu v univerzitní doméně \@mail.muni.cz s vlastní přezdívkou.

Obr. 3: E-mailová adresa s nastavenou volbou používat vlastní přezdívku.

E-mail pro absolventy MU

Jste absolventy Masarykovy univerzity? Rádi byste také měli svou univerzitní e-mailovou adresu a nejen to?
Zaregistrujte se pomocí Absolventské sítě a získejte e-mailovou adresu v doméně \@mail.muni.cz s přezdívkou dle vlastní volby a přístup k celé řadě užitečných aplikací IS MU.

Absolventi od roku 1999 (vznik IS MU), již přístup do systému mají. Mohou nadále používat své učo a heslo z doby studia a také mají k dispozici nejen své studijní materiály a řadu dalších služeb IS MU, ale i nové agendy určené absolventům MU. E-mailová adresa, stejně jako přístup do IS MU, je uživatelům k dispozici doživotně.

9. ledna 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nová aplikace pro podávání žádostí o sociální stipendium (9. 1. 2009 05:42) | Aplikace pro absolventy MU » (2. 2. 2009 00:00)

Zatím žádné komentáře.