Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
9. 1.
2009

Nová aplikace pro podávání žádostí o sociální stipendium

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

O půlnoci 1. října 2008 byl Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) rozšířen o aplikace určené pro podporu sociálních stipendií. Tyto nové aplikace byly zařazeny k již existujícím aplikacím, které už řadu let uživatelům slouží pro ostatní běžná stipendia.

Studenti mají nyní k dispozici nástroj, ve kterém se dozví, jaký sběr sociálních stipendií je aktuálně vyhlášen. Splňují-li aktuálně nutné podmínky pro nárok na sociální stipendium, mohou jedním klikem podat žádost o sociální stipendium na období, pro které je sběr vyhlašován. Aplikace před i při podávání žádosti vyhodnocuje splnění podmínek. Současně tato aplikace nabízí přehled podaných žádostí z minulých běhů a přehled potvrzených žádostí. V popisu sběru se navíc studenti dozví, jaké doklady jsou pro přiznání sociálního stipendia nezbytné a kam je mají doručit.

Studijnímu oddělení Rektorátu MU, které má agendu sociálních stipendií na starosti, nové aplikace nejen poskytují přehled o tom, kdo o sociální stipendium žádá a na jaké období, ale zároveň před potvrzením každé z žádostí automaticky kontrolují podmínky pro přiznání stipendia. Jednou z podmínek je, že student nepřekročil standardní dobu studia, přičemž musí být brána v úvahu studia i na všech ostatních školách. Aplikace využívají údaje z celostátní matriky studentů, kontrola této podmínky je tak dílem okamžiku. Údaje o přiznaných sociálních stipendiích se nyní z IS MU také snadno předávají do této matriky. Dále byla upravena již existující aplikace určená pro vytváření předpisů stipendií, díky čemuž lze snadno vytvořit předpisy pro potvrzené žádosti o sociální stipendia.

První sběr sociálních stipendií byl novým způsobem vyhlášen 1. října 2008 a bylo v něm stanoveno, že žádosti lze podávat od 1. do 20. listopadu 2008. Dvě minuty po půlnoci 1. listopadu 2008 systém zaevidoval první podanou žádost, za kterou následovaly další a během prvního dne určeného k podávání žádostí jich bylo podáno celkem 105. Téměř na závěr posledního dne byla podána žádost poslední, jejíž pořadové číslo bylo 447. Ke 12. prosinci 2008 bylo potvrzeno 352 žádostí.

Obr.: Student v aplikaci vidí údaje k podání i potvrzení jeho podané žádosti o stipendium.

9. ledna 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Magická hranice 30 tisíc uživatelů v jeden den překročena (9. 1. 2009 05:00) | Zvolte si vlastní přezdívku odesílatele e-mailu » (9. 1. 2009 05:49)

Zatím žádné komentáře.