Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
18. 3.
2009

Události: informace, co se kde ve studiu šustne

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Začátkem roku byla spuštěna v Informačním systému Masarykovy univerzity (dále jen IS MU) nová aplikace Události. Umožňuje uživatelům pohodlně sledovat změny v Informačním systému MU a případně se o nich nechat informovat e-mailem. Vývojový tým IS MU tak odpověděl na četné žádosti a podněty studentů, kteří volali po tom, aby je systém o důležitých změnách aktivně informoval.

Nová aplikace sleduje některé události v IS a sestavuje jejich seznam v chronologické posloupnosti tak, jak nastaly. V současné době je seznam sledovaných událostí omezen na změny zkušebních termínů (vypisování nových, úpravy a rušení) a změny v poznámkových blocích studentů, které vyučující využívají například ke komentování studentských prací či bodování úloh.

Obr. 1: Zobrazení záznamů událostí.

Upozornění na změny je možné si nechat zasílat e-mailem, a to v několika různých intervalech. Nastavení časového rozpětí mezi dvěma informačními e-maily má za cíl především zamezit zahlcení uživatelů poštou. Uživatelé si rovněž mohou vybrat mezi zasíláním stručného a úplného sdělení.

Obr. 2: Nastavení zasílání informačního e-mailu.

Jak nová aplikace v praxi funguje?
Představme si následující situaci. Vyučující vypíše nový zkušební termín. Student následně obdrží e-mail, ve kterém ho systém o této události informuje. E-mail obsahuje přímý odkaz do aplikace, kde je možné se ke zkušebnímu termínu přihlásit a v případě, že má student nastaven režim úplného sdělení, ihned se dozví detaily termínu (například počet volných míst, datum a čas konání zkoušky).

Tuto službu zcela jistě ocení uživatelé, kteří si nastavili příchozí oznámení o nové poště na mobilní telefon. V budoucnu se plánuje rozšíření sledování událostí i z dalších aplikací, u kterých uživatel uvítá, že se k němu daná informace dostane co nejdříve.

18. března 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nová verze spamového filtru na mail.muni.cz (18. 3. 2009 05:00) | X. výročí Informačního systému Masarykovy univerzity » (18. 3. 2009 05:49)

Zatím žádné komentáře.