Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
27. 5.
2009

"Zkrácená" titulní stránka IS pro studenty

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) se každým dnem rozrůstá o nové aplikace a funkce, které zvyšují komfort uživatelů při administrativních úkonech spojených se studiem, výukou a řadou dalších činností. Komplexnost IS MU a zejména možnost provádět prakticky veškeré administrativní úkony elektronicky na jediném místě oceňují zejména uživatelé, kteří byli v minulosti nuceni tyto úkony provádět osobně, písemně či telefonicky na řadě míst, ale také ti, kteří měli již možnost srovnávat IS MU s jinými univerzitními systémy, které také zajišťují elektronickou administrativu, ale ne v tak rozsáhlé míře nebo společně s velkým množstvím e-elarningových nástrojů, obchodním centrem, komunikačními nebo dalšími službami v rámci jediného a pro všechny uživatele jednotného systému.

Protože však ne každý student začínající své první studium na MU má tuto zkušenost, či možnost srovnání, je snaha cestu poznávání systému začínajícím uživatelům co nejvíce usnadnit a zpříjemnit.

Pro studenty, jež mají jedno či více studií trvající méně než 6 měsíců a současně nemají žádné studium tuto dobu přesahující, byla připravena funkce pro přepnutí titulní strany Osobní administrativy na její zjednodušenou podobu. Zjednodušená titulní strana zahrnuje pouze aplikace, které student využije již v prvních měsících studia a měl by se s nimi tedy primárně seznámit.

Obr. 1: Na zjednodušené titulní stránce jsou skutečně pouze ty nejnutnější aplikace, se kterými by se měl nový student seznámit ze všeho nejdříve.

Termín zobrazování zjednodušené titulní strany závisí na období, kdy byl student přijat ke studiu:

  • Byl-li student zapsán v 5. až 10. kalendářním měsíci, zobrazuje se zjednodušená titulní strana v době 1. 5. - 15. 10.
  • Byl-li student zapsán v 1. až 3. kalendářním měsíci, zobrazuje se zjednodušená titulní strana v době 1. 1. - 15. 3.

Chce-li si student zobrazit kompletní nabídku agend, může využít možnost přepnutí na úplnou titulní stranu. Po uplynutí termínu zobrazování se titulní strana sama již nevratně přepně do plného zobrazení.

Obr. 2: Ze zjednodušené titulní stránky ISu se lze snadno jediným tlačítkem přepnout do plné verze.

Zobrazení titulní strany slouží začínajícím studentů k snadnějšímu orientaci v systému a pochopení nejzákladnějších agend, bez kterých se při svém studiu neobejdou.

27. května 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Rozcestník k aplikaci Dril (27. 5. 2009 05:42) | Systém na odhalování plagiátů Theses získal cenu INFORUM » (2. 6. 2009 00:00)

Zatím žádné komentáře.