Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
2. 6.
2009

Systém na odhalování plagiátů Theses získal cenu INFORUM

  • RSS
Not rated yet.
Novinky – plagiáty

Projekt Národní registr vysokoškolských kvalifikačních prací a systém na odhalování plagiátů (Theses), jehož koordinátorem je Masarykova univerzita, získal cenu INFORUM 2009 za významný počin v oblasti elektronických zdrojů. Cena je udělována na základě hlasování stovek účastníků konference INFORUM, jejíž patnáctý ročník se uskutečnil 27. až 29. května 2009, a která je zaměřena na elektronické informační zdroje a jejich profesionální využívání ve vědě, výzkumu, vzdělávání a podnikání. Je určena pro pracovníky odborných a veřejných knihoven, manažery, vědecké a výzkumné pracovníky, lékaře, vysokoškolské učitele, specialisty v oblasti ICT, pracovníky veřejné správy, studenty a další zájemce o tuto problematiku.

Systém Theses je provozován Fakultou informatiky MU a v současné době se do projektu zapojilo již 22 vysokých škol v České republice a na Slovensku. Jsou mezi nimi školy veřejné, soukromé i státní. Databáze prohledávaných prací obsahuje více než 73 tisíc závěrečných prací a okolo 1,3 miliónu dokumentů (nejen závěrečných prací). Podrobněji v tiskové zprávě Systém na odhalování plagiátů získal cenu Inforum 2009.

Tým z Fakulty informatiky Masarykovy univerzity získal cenu INFORUM již podruhé. Poprvé to bylo v roce 2007 za Archiv závěrečných prací, který je součástí celouniverzitního Informačního systému MU (IS MU) pro podporu studia. Systém Theses je vzájemně provázán s informačními systémy pro podporu studia, který tým FI MU provozuje. Více si o ceně INFORUM 2007 přečtěte v novince Elektronický archiv závěrečných prací MU získal prestižní cenu.

2. června 2009

Not read yet0 commentspermalink
« "Zkrácená" titulní stránka IS pro studenty (27. 5. 2009 05:49) | Sběr žádostí o změnu adresy pomocí Průvodce zadáním adresy » (26. 6. 2009 00:00)

No comments have been posted yet.