Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
14. 9.
2009

Kontrola čísel ISBN a ISSN

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Drobnou, ale jistě užitečnou novinkou v agendě pro zadávání publikací v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) je aplikace umožňující kontrolu platnosti čísel ISBN nebo ISSN, která jsou jedněmi z údajů potřebných při zadávání nové publikace.

ISBN (International Standard Book Number, mezinárodní standardní číslo knihy) je alfanumerický kód určený pro jednoznačnou identifikaci knižních vydání. ISSN je obdobou ISBN používaného pro knihy, je však oproti tomu identifikátorem periodické publikace, jako jsou noviny, časopisy, a to i těch vycházející online.

Nová aplikace pro kontrolu platnosti těchto čísel je dostupná v autentizované části IS MU v agendě Publikace → Pomůcky k publikacím/výsledkům → Informace → Kontrola čísel ISBN a ISSN.

Přehled předmětů v katalogu

Obr. 1: Kontrola čísel ISBN a ISSN v IS MU.

14. září 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Správce souborů vyhledává plagiáty rychleji a více směry (7. 8. 2009 05:42) | Nová verze poštovního klienta IS MU » (14. 9. 2009 05:00)

Zatím žádné komentáře.