Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
14. 9.
2009

Zveřejnění údajů ostatním uchazečům o studium

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Masarykova univerzita již několik let umožňuje uchazečům o studium podání elektronické přihlášky prostřednictvím Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU). E-přihláška představuje bezesporu nejpohodlnější a nejméně časově náročný způsob přihlášení k přijímacímu řízení a oproti klasické papírové přihlášce má řadu výhod.

Nyní přichází IS MU s dalším vylepšením. Každý uchazeč o studium má nově možnost zveřejnit údaje o sobě a zkontaktovat se tak s ostatními uchazeči, případně studenty, ještě před započetím studia.

V e-přihlášce lze zveřejnit studijní obor, na který se uchazeč hlásí, a místo jeho bydliště. Pokud je uchazeč již studentem MU, pak může zveřejnit i fakt, že studuje určitý předmět nebo je přihlášen do určité seminární skupiny. Student si může nastavit i globální zveřejnění ve všech minulých, současných i budoucích zaregistrovaných či zapsaných předmětech či přihlášených seminárních skupinách.

Smyslem služby je umožnit uchazečům a studentům navázat kontakt mezi sebou. Ti, kteří o sobě určité údaje uveřejní, vidí i údaje ostatních zveřejněných osob. Zároveň jsou však tyto údaje dostupné pouze těm, kdo zveřejnili své. Kontakty navázané přes e-mail mohou uchazeči prakticky využít např. za účelem společného bydlení, spolujízdy, výměny studijních materiálů ap.

Zveřejnit se

Obr. 1: Zveřejnění se v e-přihlášce.

Více ke zveřejnění se v IS MU v nápovědě Osobní administrativa → Nápověda → Komunikace .. Zveřejnit se.

14. září 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Využití registračních šablon pro tisk studijního katalogu (14. 9. 2009 05:42) | IS po kapkách » (18. 10. 2009 00:00)

Zatím žádné komentáře.