Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
18. 10.
2009

IS po kapkách

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

V září se na chodbě Fakulty informatiky Masarykovy univerzity začaly na velké obrazovce promítat slajdy "IS po kapkách". Promítání slajdů, které oslovuje jak studenty, tak učitele nebo referenty oddělení, zajistilo Centrum výpočetní techniky FI MU spolu s pracovníky IS MU.

Obrazovka na chodbě FI MU.

Obr. 1: Obrazovka na chodbě FI MU.

Na obrazovce se ve stručných slajdech nabízejí uživatelům různé tipy z ISu výstižnou formou. Počet tipů (slajdů) se rozrůstá, takže na obrazovce se postupně objevují nové a nové informace. "Kapky" jsou symbolem pro rychlé, stručné dávkování tipů a informací. Do sekvence těchto "kapek" se zařazují vždy aktuální „kapky“, které se vztahují k danému období v semestru – ať už jde o období registrace a zápisu před začátkem semestru nebo zkouškové období.

Příklad slajdu pro studenty

Obr. 2: Příklad slajdu pro studenty.

Slajdy nejsou určené pouze studentům, pro které jsou připravené tipy, jak rychle a efektivně využít agendy ISu, ale i pedagogům, kteří zde najdou krátké rady, jak pohodlně zvládnout administrativu svého kurzu. Objevují se zde i obecné informace pro všechny uživatele ISu.

Příklad slajdu pro učitele.

Obr. 3: Příklad slajdu pro učitele.

V úvodu slajdů je napsáno, pro koho je „kapka“ určena. Tyto rady jsou podle cílové skupiny řazeny do kategorií i na blogu (http://is.muni.cz/blog/kapky), kde se o ISu po kapkách můžete dozvědět více. Zde najdete i obsáhlejší informace k jednotlivým slajdům a také odkazy do nápovědy, do novinek v ISu či do průvodců.

Příklad slajdu pro všechny uživatele.

Obr. 4: Příklad slajdu pro všechny uživatele.

Cílem takto promítaných slajdů na velké obrazovce umístěné na frekventovaném místě fakulty je zaujmout člověka, který kolem prochází. Proto jsou použita pouze krátká a výstižná sdělení, mnohdy doplněná o ilustrační obrázek nebo přímo screen z ISu.

Pokud by se náhodný kolemjdoucí chtěl o tématu dovědět více, podrobnější informace najde na blogu. Tato obrazovka také umožňuje informovat uživatele o novinkách v ISu, na slajdu je každá taková novinka označena zvýrazňujícím, oranžovým proužkem.

18. října 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Zveřejnění údajů ostatním uchazečům o studium (14. 9. 2009 05:49) | Klikací soutěže o pořadí ve frontě » (18. 10. 2009 05:00)

Zatím žádné komentáře.