Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
18. 10.
2009

Správa publikací v novém kabátě

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) spustil v letních měsících novou verzi agendy Publikace. Ta nabízí uživatelům především zpřehlednění práce s publikačními záznamy a nové možnosti při jejich zakládání a vyhledávání. Ačkoliv aplikace zatím funguje v testovacím režimu a je průběžně vylepšována, uživatelé jejích výhod mohou využívat již nyní.

Agenda Publikace zastává v rámci Informačního systému MU řadu funkcí. Slouží jednak jako sběrné místo pro informace o publikacích přenášených každoročně do centrální databáze RIV (Registr informací o výsledcích státem podporovaného výzkumu a vývoje), dále umožňuje uživatelům udržování seznamu vlastních i cizích publikací (např. pro doporučenou literaturu k vyučovanému předmětu nebo pro seznamy odkazů v bibliografiích vědeckých článků) a také dovoluje uživateli vybírat, které publikace mají být automaticky připojeny k jeho životopisu či zobrazeny na jeho osobní webové stránce v IS MU.

První výraznou změnou, kterou nová verze této agendy přináší, je zjednodušená titulní strana. Uživateli se zde nabízí pole pro základní vyhledávání, rychlý přístup k publikacím, které spravuje, a seznam použitých štítků. K dispozici jsou i přímé odkazy na návod pro práci s RIV a na rozcestník obsahující další pomůcky pro práci s publikacemi.

Úvodní stránka agendy Publikace.

Obr. 1: Úvodní stránka agendy Publikace.

Přepracován byl rovněž vzhled formuláře pro zadávání nových publikací. Při vkládání jednotlivých údajů se nově nabízí podrobná nápověda v plovoucích oknech, jejímž cílem je usnadnit uživatelům orientaci mezi jednotlivými poli záznamu.

Formulář pro založení nové publikace.

Obr. 2: Formulář pro založení nové publikace.

Uživatelé mohou dále využít přehledný formulář pro zadávání dotazů v rámci pokročilého vyhledávání. Vyhledávat lze nejen podle jmenných údajů, ale také podle jednotlivých pracovišť, výzkumných záměrů, projektů, či údajů, které jsou vyžadovány při přenosu do RIV.

Vyhledávat lze rovněž podle štítků, které jsou k publikacím přiřazeny. Uživatel může zvolit jak vyhledávání podle štítků vlastních, kterými dané publikace sám označil, tak i podle těch, které přiřadili záznamům ostatní uživatelé.

Zajímavou pomůckou pro práci s publikačními záznamy pak může být možnost hodnocení kvality vyplnění záznamu o publikaci, kdy je možno ke každému záznamu vložit kladné nebo záporné hodnocení.

Více o publikacích v IS MU v Nápovědě Osobní administrativa → Nápověda → Učitel .. Publikace.

18. října 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Nová agenda správy poplatků za studium (18. 10. 2009 05:42) | Kontrola plagiátů vůči některým zdrojům na Internetu » (10. 11. 2009 00:00)

Zatím žádné komentáře.