Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
10. 11.
2009

Nová verze Vývěsky v IS MU

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém (IS MU) v minulých dnech spustil novou, rozšířenou verzi Vývěsky - elektronické nástěnky, která se vedle univerzitní pošty stává nejdůležitějším informačním kanálem na Masarykově univerzitě.

Aplikace Vývěska je nově rozdělena na oficiální Hlavní vývěsky a Pozvánky/Inzerce. V Hlavních vývěskách jsou umístěny vývěsky jednotlivých fakult, celouniverzitních pracovišť a jednotlivých odborů Rekorátu MU. Tyto sekce jsou pod správou fakultních správců a uživatelé v nich naleznou veškeré důležité informace týkající se jejich fakulty.

Všechny vývěsky lze členit na sekce a podsekce a uživatelé mají možnost si na libovolné úrovni nastavit sledování nových zpráv. Tyto se jim pak zobrazují přednostně v sekci "Sledované vývěsky".

Při vkládání nových zpráv mají uživatelé možnost vyplnit také anglickou verzi vkládané zprávy. Uživatelům, kteří mají IS přepnutý do angličtiny, se zobrazí rovnou anglická zpráva, ostatním česká zpráva na vývěsce. Ke zprávě lze připojit soubor či webovou adresu. Při vkládání zprávy na vývěsku může uživatel, oproti starým Vývěskám, vložit tutéž zprávu duplicitně do více vývěsek (tzv. crossposting), ale pouze povoleným způsobem (viz Nápověda).

Při čtení zprávy mohou uživatelé zprávu hodnotit, vyjádřit tak svůj názor k jejímu obsahu a pomoci tím ostatním uživatelům třídit velké množství zpráv. Zprávy na Vývěskách Pozvánky/Inzerce jsou automaticky označeny za přečtené, už jakmile čtenář shlédne jejich titulek. Zprávy si lze vypsat a číst dle různých režimů - např. dle důležitosti, zprávy se štítkem, zprávy Mých známých atd. Každý uživatel dále může ignorovat zprávy od konkrétního vkladatele (s výjimkou zpráv od zaměstnanců). Naopak zprávy, které považuje za užitečné, si může označit hvězdičkou (vypíší se mu na titulní stránce Vývěsky) či jim přidat štítek (a na titulní stránce Vývěsky zvolit výpis jen zpráv se štítkem). Díky tomu se může ke zprávám později jednoduše vrátit.

Vývěskám nechybí ani možnost odebírat zprávy pomocí RSS kanálu.

Oproti předchozí verzi nová Vývěska umožňuje uživatelům zakládat vlastní Tematické vývěsky, u nichž lze nastavit práva ke čtení a přispívání pro libovolně omezenou skupinu uživatelů. Využití Tematické vývěsky může být vhodnou náhradou za opakované zasílání hromadných e-mailů skupinám uživatelů.

Potřebujete pravidelně informovat uživatele IS MU o událostech či novinkách v konkrétní oblasti? Založte tematickou vývěsku a zašlete cílové skupině odkaz, jak si mohou tuto vývěsku přidat ke sledovaným či odebírat nové zprávy pomocí RSS kanálu. Webmasteři jistě ocení i možnost přebírat zprávy pomocí RSS kanálu dále na jiné weby.

Nový design a funkce Vývěsky.

Obr. 1: Nový design a funkce Vývěsky.

Podrobnosti k novým funkcím Vývěsky lze nalézt v Nápovědě v sekci Vývěska. Své podněty a návrhy na zlepšení mohou uživatelé vkládat do příslušné Podnětovny v autentizované části IS MU.

10. listopadu 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Kontrola studia: barvy ve sloupci hodnocení (10. 11. 2009 05:00) | Výjimka pro nehodnocení předmětu ve studentské anketě » (10. 11. 2009 05:49)

Zatím žádné komentáře.