Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
22. 12.
2009

Načítání publikací z citačních záznamů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) nabízí uživatelům správu záznamů a publikací v agendě Publikace. Uživatelé, zejména publikující akademičtí pracovníci, si s její pomocí udržují své seznamy publikací, umožňují je připojovat ke svému životopisu nebo na svoji osobní stránku Lidé, dále mohou pomocí agendy evidovat seznamy cizích publikací pro doporučenou literaturu k předmětu a jinak ji využít. Univerzita každoročně sbírá a posílá tyto informace o publikacích do centrální databáze RIV ("Rejstřík informací o výsledcích").

Do aplikace pro zadávání nových publikací byla přidána nová sekce s názvem "Poloautomatické načítání z citačních záznamů", která uživateli může pomoci významně zjednodušit vložení informací k publikacím. Uživatel, který chce využít této možnosti, vloží nejprve do textového pole v sekci "Poloautomatické načítání z citačních záznamů" bibliografický záznam (například z Google Scholar, CiteSeer, CiteULike, atd.), anebo klikne přímo na "Vyhledat publikační záznam pomocí Google Scholar" a s pomocí tohoto vyhledávače hledá publikační záznam. V dalším kroku uživatel v levém menu zvolí postupně vždy jednu z možností (Autoři, Název výsledku, Název časopisu,...) a označí myší text z vloženého záznamu, který vybrané možnosti odpovídá. Pod textové pole se přitom interaktivně vypíší uživatelem vybrané položky určené k přenosu. Tyto položky lze libovolně měnit a rušit pomocí červeného tlačítka zobrazeného u každé z nich.

Poté, co byly tímto způsobem položky publikačního záznamu vytříděny, se všechny vybrané údaje stisknutím tlačítka "Načti" přenesou do formuláře. Aplikace se přitom pokusí sama rozdělit řetězec obsahující autory, jednotlivé autory vyhledat v databázi IS MU, včetně uča (univerzitního čísla osoby), a přiřadit k nim nalezené informace. Stejně tak dohledává například údaje podle názvu periodika a další.

Další informace o nové verzi aplikace Publikací naleznete v říjnové novince.

Načtení záznamu do aplikace.

Obr. 1: Načtení záznamu do aplikace.

Načtení autorů do aplikace.

Obr. 2: Načtení autorů do aplikace.

Více k zadávání publikací do IS MU v nápovědě Osobní administrativa → Nápověda → Učitel .. Publikace.

22. prosince 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Mapy budovy a plánky místností (22. 12. 2009 00:00) | Nová plnící funkce v agendě Skupiny osob » (22. 12. 2009 05:42)

Zatím žádné komentáře.