Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
This blog is written by
PhotographsFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Blog owners: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Right to read: anyone on the Internet, a specific group of users: FI:CVT FI
Right to post comments: a specific group of users: FI:CVT FI
20. 1.
2010

Ukládání e-mailů do organizačních pokynů ve Správci souborů

  • RSS
Not rated yet.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) umožňuje učitelům hromadně rozesílat e-maily všem studentům určitého předmětu. Nedávno však vývojový tým IS MU implementoval pro učitele novinku v podobě automatického ukládání e-mailů zaslaných všem studentům do složky Organizační pokyny ve Správci souborů daného předmětu. Výše popsaná funkcionalita může být učiteli využívána zejména na začátku semestru, kdy studentům posílají e-maily organizačního a informačního charakteru. IS MU v tomto případě ulehčuje pedagogům práci, protože nyní již nemusí texty e-mailů ukládat do studijních materiálů předmětu ručně, ale systém to za ně dělá automaticky. Navíc studenti nemusejí informace od učitele složitě dohledávat ve své poště, ale u každého předmětu najdou potřebné informace přehledně roztříděné. Studenti se tak kdykoli dostanou k textu dopisu i v případě, že učiteli nebo studentovi zhavaruje pošta (dočasně či trvale) na lokálním PC.

Když se například učitel rozhodne všem studentům v předmětu zaslat e-mail týkající se výuky, vybere v Záznamníku učitele v libovolném předmětu možnost Poslat dopis, napíše ho a odešle. Výsledkem je uložení dopisu hned po odeslání do složky Organizační pokyny.

Náhled e-mailu ve Správci souborů předmětu.

Obr. 1: Náhled e-mailu ve Správci souborů předmětu.

Podrobnosti, jak lze odesílat dopisy studentům předmětu, naleznete v Nápovědě Osobní administrativa → Nápověda → Učitel .. Studenti.

20. ledna 2010

Not read yet0 commentspermalink
« Ohlédnutí za účastí IS MU na konferencích v roce 2009 (20. 1. 2010 05:00) | Deníček ISu » (22. 2. 2010 00:00)

No comments have been posted yet.